Rosa päron med stjärnanis

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

När päronen kokas sakta och länge får vissa sorter en lätt rosa färg. Recept av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 15 min + 1 tim koktid
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 12 medelstora fasta päron
  • 1.5 liter vatten
  • 5.5 dl strösocker
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 2 kanelstänger
  • 5 stjärnanis
  • 3 dl vispgrädde, till servering

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och citronsaft i en rymlig kastrull. Koka kraftigt utan lock ca 5 min. Stäng av värmen och ställ åt sidan.
  2. Skär ev av lite av bottnen på varje päron så att de kan stå upp vid servering. Skala päronen försiktigt och försök låta skaften sitta kvar. Lägg efter hand ner päronen i sockerlagen.
  3. Låt sjuda på mycket svag värme så att päronen blir genomkokta utan att falla sönder, 1 timme –1 timme och 15 min. Låt kanelstång och stjärnanis få koka med de sista 15 min.
  4. Låt kallna i lagen och servera päronen med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Mangobowl med kokos - Coop

(6)

Smulpaj med äpplen och hösthallon - Coop

(0)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 12 medelstora fasta päron
  • 1.5 liter vatten
  • 5.5 dl strösocker
  • 4 msk pressad citronsaft
  • 2 kanelstänger
  • 5 stjärnanis
  • 3 dl vispgrädde, till servering

Rosa päron med stjärnanis

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

När päronen kokas sakta och länge får vissa sorter en lätt rosa färg. Recept av Anna bergström och Fanny bergström

Tillagningstid: 15 min + 1 tim koktid
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten, socker och citronsaft i en rymlig kastrull. Koka kraftigt utan lock ca 5 min. Stäng av värmen och ställ åt sidan.
  2. Skär ev av lite av bottnen på varje päron så att de kan stå upp vid servering. Skala päronen försiktigt och försök låta skaften sitta kvar. Lägg efter hand ner päronen i sockerlagen.
  3. Låt sjuda på mycket svag värme så att päronen blir genomkokta utan att falla sönder, 1 timme –1 timme och 15 min. Låt kanelstång och stjärnanis få koka med de sista 15 min.
  4. Låt kallna i lagen och servera päronen med lättvispad grädde.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Tre sorters ost med rosmarinkolasås - Coop

(2)

Mangobowl med kokos - Coop

(6)

Smulpaj med äpplen och hösthallon - Coop

(0)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Melonbägare med lemon curd-visp - Coop

(12)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies