Rörpasta med mozzarella, tomater och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(126)

Pasta och tomatsås får gratineras i ugnen och sprida italienska vibbar i köket.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g rörpasta, gärna penne
  • Tomatsås:
  • 2 msk olja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl vitt vin
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 250 g mozzarella
  • 200 g små tomater, gärna kvisttomater
  • 150 g kalamataoliver
  • 0.5 dl färska basilikablad
  • Servering:
  • 200 g serranoskinka
  • 0.5 dl färska basilikablad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, medan du gör såsen.

Tomatsås

  1. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken någon minut under omrörning. Tillsätt tomater, vin, salt, peppar och socker. Låt småputtra 10-15 minuter. Smörj en ugnssäker form med olja, varva pasta och tomatsås i formen. Riv mozzarella i stora bitar, dela tomaterna. Lägg ost, tomater och oliver ovanpå.
  2. Gratinera cirka 10 minuter.

Servering

Servera gärna med serranoskinka eller prosciutto och färsk basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(22)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g rörpasta, gärna penne
  • Tomatsås:
  • 2 msk olja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl vitt vin
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 250 g mozzarella
  • 200 g små tomater, gärna kvisttomater
  • 150 g kalamataoliver
  • 0.5 dl färska basilikablad
  • Servering:
  • 200 g serranoskinka
  • 0.5 dl färska basilikablad

Rörpasta med mozzarella, tomater och oliver

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(126)

Pasta och tomatsås får gratineras i ugnen och sprida italienska vibbar i köket.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, medan du gör såsen.

Tomatsås

  1. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken någon minut under omrörning. Tillsätt tomater, vin, salt, peppar och socker. Låt småputtra 10-15 minuter. Smörj en ugnssäker form med olja, varva pasta och tomatsås i formen. Riv mozzarella i stora bitar, dela tomaterna. Lägg ost, tomater och oliver ovanpå.
  2. Gratinera cirka 10 minuter.

Servering

Servera gärna med serranoskinka eller prosciutto och färsk basilika.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

Betyg
Betyg
(147)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Piccata med ratatouille

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(22)