För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rörpasta med mozzarella, tomater och oliver

Betyg (1-5):
3.44 (126 betyg)

Pasta och tomatsås får gratineras i ugnen och sprida italienska vibbar i köket.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g rörpasta, gärna penne
  • Tomatsås:
  • 2 msk olja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl vitt vin
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 250 g mozzarella
  • 200 g små tomater, gärna kvisttomater
  • 150 g kalamataoliver
  • 0.5 dl färska basilikablad
  • Servering:
  • 200 g serranoskinka
  • 0.5 dl färska basilikablad

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, medan du gör såsen.

Tomatsås

  1. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken någon minut under omrörning. Tillsätt tomater, vin, salt, peppar och socker. Låt småputtra 10-15 minuter. Smörj en ugnssäker form med olja, varva pasta och tomatsås i formen. Riv mozzarella i stora bitar, dela tomaterna. Lägg ost, tomater och oliver ovanpå.
  2. Gratinera cirka 10 minuter.

Servering

Servera gärna med serranoskinka eller prosciutto och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fyllda auberginer

(22)

Burrito med kyckling

(17)

Piccata med ratatouille

(1)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(127)

Squashplättar

(92)

Spaghetti med tomat och fetaost

(12)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 300 g rörpasta, gärna penne
  • Tomatsås:
  • 2 msk olja
  • 3 finhackade schalottenlökar
  • 400 g krossade tomater
  • 0.5 dl vitt vin
  • 0.5 tsk peppar
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olja
  • 250 g mozzarella
  • 200 g små tomater, gärna kvisttomater
  • 150 g kalamataoliver
  • 0.5 dl färska basilikablad
  • Servering:
  • 200 g serranoskinka
  • 0.5 dl färska basilikablad

Rörpasta med mozzarella, tomater och oliver

Betyg (1-5):
3.44 (126 betyg)

Pasta och tomatsås får gratineras i ugnen och sprida italienska vibbar i köket.

Tillagningstid: 35 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, medan du gör såsen.

Tomatsås

  1. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs löken någon minut under omrörning. Tillsätt tomater, vin, salt, peppar och socker. Låt småputtra 10-15 minuter. Smörj en ugnssäker form med olja, varva pasta och tomatsås i formen. Riv mozzarella i stora bitar, dela tomaterna. Lägg ost, tomater och oliver ovanpå.
  2. Gratinera cirka 10 minuter.

Servering

Servera gärna med serranoskinka eller prosciutto och färsk basilika.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fyllda auberginer

(22)

Burrito med kyckling

(17)

Piccata med ratatouille

(1)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(127)

Squashplättar

(92)

Spaghetti med tomat och fetaost

(12)

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

(5)

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

(0)