För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Röra av röd paprika och rosmarin

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 40 minuter i ugnen
Ugnstemperatur:200º
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 paprikor, stora och röda
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1 krm kajennpeppar
  • havssalt
  • 0.5 tsk citron
  • 2 rosmarinkvistar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem på en plåt med skalet uppåt. Ugnsrosta ca 40 min, tills de blivit lite brända. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
  2. Rosta solrosfrön, kajennpeppar och salt hastigt i en torr, het panna.
  3. Skala paprikorna när de svalnat helt. Skär i stora bitar. Mixa till en slät röra i matberedare tillsammans med solrosfrön, citronsaft och rosmarin.
  4. Smaka av och häll röran i en lufttät glasburk. håller i kylskåp upp till 2 veckor.

Tips

Supersmidigt att ha en röra på lut i kylskåpet. God på macka men även att vända ihop med pasta eller till rostad potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kolonifat med persiljepesto

(9)

Saffransbakad fänkål

(36)

Pumpapaj

(14)

Caprese på Mastios vis

(1)

Rostad majssallad

(3)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Tomatsalsa med koriander

(9)

Sashimilax med sallad

(8)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 3 paprikor, stora och röda
  • 1.5 dl solrosfrön
  • 1 krm kajennpeppar
  • havssalt
  • 0.5 tsk citron
  • 2 rosmarinkvistar

Röra av röd paprika och rosmarin

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 40 minuter i ugnen
Ugnstemperatur:200º
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem på en plåt med skalet uppåt. Ugnsrosta ca 40 min, tills de blivit lite brända. Ta ut dem ur ugnen och låt svalna.
  2. Rosta solrosfrön, kajennpeppar och salt hastigt i en torr, het panna.
  3. Skala paprikorna när de svalnat helt. Skär i stora bitar. Mixa till en slät röra i matberedare tillsammans med solrosfrön, citronsaft och rosmarin.
  4. Smaka av och häll röran i en lufttät glasburk. håller i kylskåp upp till 2 veckor.

Tips

Supersmidigt att ha en röra på lut i kylskåpet. God på macka men även att vända ihop med pasta eller till rostad potatis.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kolonifat med persiljepesto

(9)

Saffransbakad fänkål

(36)

Pumpapaj

(14)

Caprese på Mastios vis

(1)

Rostad majssallad

(3)

Chili- och paprikapotatis

(0)

Tomatsalsa med koriander

(9)

Sashimilax med sallad

(8)