För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rökta räkor med två sorters aioli

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Frsächa skaldjur med goda såser.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg rökta räkor
  • 1 baguette
  • 1 delad citron
  • Limeaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt
  • Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt

Gör så här

  1. Limeaioli Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.
  2. Chiliaioli Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök, sambal och smaka av med salt.
  3. Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Devil's eggs

(1)

Ägghalva med brynt smör

(8)

Ägg med varm gubbröra

(3)

Saffransaioli

(23)

Ägg- och sillbakelse

(0)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 1 kg rökta räkor
  • 1 baguette
  • 1 delad citron
  • Limeaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 lime, finrivet skal och saft
  • 1 tsk senap
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • salt
  • Chiliaioli:
  • 2 äggulor
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1.5 dl neutral olja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • salt

Rökta räkor med två sorters aioli

Betyg (1-5):
4.33 (6 betyg)

Frsächa skaldjur med goda såser.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Limeaioli Vispa ihop äggulor, limeskal (endast det gröna), limesaft och senap. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök och smaka av med salt.
  2. Chiliaioli Vispa ihop äggulor och vinäger. Tillsätt olja i en tunn stråle under vispning till tjock konsistens. Rör ner vitlök, sambal och smaka av med salt.
  3. Servera räkorna med dippsåser, bröd och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Devil's eggs

(1)

Ägghalva med brynt smör

(8)

Ägg med varm gubbröra

(3)

Saffransaioli

(23)

Ägg- och sillbakelse

(0)