Rökt lax och spenat i paket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Vardagslyxig snabbmat med lax, ägg och spenat i paket som även fungerar till brunch. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 150 g babyspenat
  • 2 krm riven muskot
  • 2 hårdkokta ägg
  • 300 g skivad kallrökt lax
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • kokt färskpotatis och en grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Stek löken i olja i en stekpanna tills den är mjuk utan att få färg. Lägg ner spenaten och vänd runt tills den sjunkit ihop.
  2. Krydda med muskot och smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten i mitten på ena halvan av fyra smör-/ bakplåtspapper (mått ca 40 x 40 cm). Hacka äggen och lägg ovanpå.
  3. Lägg laxskivorna runt om och vik över den andra halvan av papperet. Tvinna ihop papperskanterna med varandra så det ser ut som en calzonepizza.
  4. Lägg knytena på en ugnsplåt och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Servera med kokt färskpotatis och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rimmad röding med rosépeppar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Marinerad böckling

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Melonsallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 150 g babyspenat
  • 2 krm riven muskot
  • 2 hårdkokta ägg
  • 300 g skivad kallrökt lax
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • kokt färskpotatis och en grönsallad

Rökt lax och spenat i paket

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Vardagslyxig snabbmat med lax, ägg och spenat i paket som även fungerar till brunch. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Stek löken i olja i en stekpanna tills den är mjuk utan att få färg. Lägg ner spenaten och vänd runt tills den sjunkit ihop.
  2. Krydda med muskot och smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten i mitten på ena halvan av fyra smör-/ bakplåtspapper (mått ca 40 x 40 cm). Hacka äggen och lägg ovanpå.
  3. Lägg laxskivorna runt om och vik över den andra halvan av papperet. Tvinna ihop papperskanterna med varandra så det ser ut som en calzonepizza.
  4. Lägg knytena på en ugnsplåt och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Servera med kokt färskpotatis och en grönsallad.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rimmad röding med rosépeppar

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Inlagd sill

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Marinerad böckling

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Melonsallad med kallrökt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Våfflor med lax och rysk yoghurt

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Sashimilax med sallad

Betyg
Betyg
(8)