Rökt lax och spenat i paket

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Vardagslyxig snabbmat med lax, ägg och spenat i paket som även fungerar till brunch. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 150 g babyspenat
  • 2 krm riven muskot
  • 2 hårdkokta ägg
  • 300 g skivad kallrökt lax
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • kokt färskpotatis och en grönsallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Stek löken i olja i en stekpanna tills den är mjuk utan att få färg. Lägg ner spenaten och vänd runt tills den sjunkit ihop.
  2. Krydda med muskot och smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten i mitten på ena halvan av fyra smör-/ bakplåtspapper (mått ca 40 x 40 cm). Hacka äggen och lägg ovanpå.
  3. Lägg laxskivorna runt om och vik över den andra halvan av papperet. Tvinna ihop papperskanterna med varandra så det ser ut som en calzonepizza.
  4. Lägg knytena på en ugnsplåt och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Servera med kokt färskpotatis och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Salamilindad lax

(2)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Bowl med sashimilax

(5)

Smörrebröd makrill, kapris och ättiksgurka

(0)

Marinerad böckling

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 150 g babyspenat
  • 2 krm riven muskot
  • 2 hårdkokta ägg
  • 300 g skivad kallrökt lax
  • salt och svartpeppar
  • Till servering
  • kokt färskpotatis och en grönsallad

Rökt lax och spenat i paket

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Vardagslyxig snabbmat med lax, ägg och spenat i paket som även fungerar till brunch. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Stek löken i olja i en stekpanna tills den är mjuk utan att få färg. Lägg ner spenaten och vänd runt tills den sjunkit ihop.
  2. Krydda med muskot och smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten i mitten på ena halvan av fyra smör-/ bakplåtspapper (mått ca 40 x 40 cm). Hacka äggen och lägg ovanpå.
  3. Lägg laxskivorna runt om och vik över den andra halvan av papperet. Tvinna ihop papperskanterna med varandra så det ser ut som en calzonepizza.
  4. Lägg knytena på en ugnsplåt och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Servera med kokt färskpotatis och en grönsallad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Salamilindad lax

(2)

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(83)

Grönsallad med caesardressing

(1)

Bowl med sashimilax

(5)

Smörrebröd makrill, kapris och ättiksgurka

(0)

Marinerad böckling

(1)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies