Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Det kalla köttet med smak av spiskummin och stjärnanis smakar gott med en potatissallad med senap och färska örter.

Tillagningstid: 1 timme + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (26)
  • 1 kg tunt skivad färsk potatis
  • Rödvinskokt biffrad:
  • 4 stjärnanis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 15 svartpepparkorn
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 0.5 chiliflakes eller sambal oelek
  • 1 kg biff med kappa (sirloin)
  • 25 g smör
  • 0.5 liter rödvin
  • 0.5 liter köttbuljong
  • 0.5 dl strimlad färsk ingefära
  • 3 msk honung
  • 2 msk salt
  • Krutonger:
  • 2 dl tärnat dagsgammalt bröd gärna surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Dressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vinäger, gärna hallon
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tunt strimlad silverlök
  • 2 dl hackade färska örter, t ex mejram körvel, persilja, oregano
  • 140 g blandat grönt, t ex babyspenat röda mangoldskott, rucola
  • ätbara blommor
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg potatisskivorna i kallt vatten. Koka upp 2 liter välsaltat vatten. Häll av vattnet från potatisskivorna och koka 3–5 minuter, tills de är nästan färdigkokta. Häll av kokvattnet, lägg ut skivorna, gärna på en plåt och låt svalna.
  2. Mortla stjärnanis, vitlök, svartpeppar, spiskummin och chiliflakes eller sambal oelek till en grov massa. Gnid in biffen med blandningen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om, salta efteråt.
  3. Koka upp rödvin, buljong, ingefära, salt och honung. Lägg i köttet och sänk värmen. Låt sjuda under lock tills köttet fått en innertemperatur på 58 grader, cirka 20 minuter.
  4. Ta upp köttet och låt buljongen svalna i kylskåp. Lägg tillbaka biffen i den kalla buljongen och ställ i kylskåp över natten. Skiva biffraden i tunna skivor. Stek brödtärningarna hastigt i olivolja och krydda med flingsalt.

Dressing

  1. Vispa ihop olivolja, senap, honung och vinäger, smaka avmed salt och peppar. Blanda potatis, dressing, lök, örter och grönt precis innan servering i en skål, lägg upp på fat och strö över blommor och krutonger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens enkla pastasallad

(19)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

(241)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Chilibiff-wrap

(3)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Lammkebabspett med fetaostdipp

(9)
26 st
  • Ingredienser (26)
  • 1 kg tunt skivad färsk potatis
  • Rödvinskokt biffrad:
  • 4 stjärnanis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 15 svartpepparkorn
  • 0.5 msk mald spiskummin
  • 0.5 chiliflakes eller sambal oelek
  • 1 kg biff med kappa (sirloin)
  • 25 g smör
  • 0.5 liter rödvin
  • 0.5 liter köttbuljong
  • 0.5 dl strimlad färsk ingefära
  • 3 msk honung
  • 2 msk salt
  • Krutonger:
  • 2 dl tärnat dagsgammalt bröd gärna surdegsbröd
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt
  • Dressing:
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • 2 msk vinäger, gärna hallon
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 tunt strimlad silverlök
  • 2 dl hackade färska örter, t ex mejram körvel, persilja, oregano
  • 140 g blandat grönt, t ex babyspenat röda mangoldskott, rucola
  • ätbara blommor
  • 0.5 tsk salt

Rödvinskokt biffrad med blommig potatissallad

Betyg (1-5):
2.6 (5 betyg)

Det kalla köttet med smak av spiskummin och stjärnanis smakar gott med en potatissallad med senap och färska örter.

Tillagningstid: 1 timme + tid att svalna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg potatisskivorna i kallt vatten. Koka upp 2 liter välsaltat vatten. Häll av vattnet från potatisskivorna och koka 3–5 minuter, tills de är nästan färdigkokta. Häll av kokvattnet, lägg ut skivorna, gärna på en plåt och låt svalna.
  2. Mortla stjärnanis, vitlök, svartpeppar, spiskummin och chiliflakes eller sambal oelek till en grov massa. Gnid in biffen med blandningen. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om, salta efteråt.
  3. Koka upp rödvin, buljong, ingefära, salt och honung. Lägg i köttet och sänk värmen. Låt sjuda under lock tills köttet fått en innertemperatur på 58 grader, cirka 20 minuter.
  4. Ta upp köttet och låt buljongen svalna i kylskåp. Lägg tillbaka biffen i den kalla buljongen och ställ i kylskåp över natten. Skiva biffraden i tunna skivor. Stek brödtärningarna hastigt i olivolja och krydda med flingsalt.

Dressing

  1. Vispa ihop olivolja, senap, honung och vinäger, smaka avmed salt och peppar. Blanda potatis, dressing, lök, örter och grönt precis innan servering i en skål, lägg upp på fat och strö över blommor och krutonger.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens enkla pastasallad

(19)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kryddiga köttfärsspett med sallad och pitabröd

(241)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(5)

Chilibiff-wrap

(3)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Lammkebabspett med fetaostdipp

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies