Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g rödspättafilé
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 smått tärnad röd paprika
  • 1 tsk färskriven eller torkad ingefära
  • 2.5 krm sambal oelek
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 limeblad
  • 3 msk hackad färsk koriander eller persilja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 6 dl färdigkokt ris eller nudlar
  • 400 g wokade wokgrönsaker

Gör så här

  1. Salta fisken. Koka upp kokosmjölken i en vid panna. Lägg i paprika, ingefära, sambal oelek, smulad buljongtärning och ev vitlök och limeblad. Låt koka ett par minuter så att det tjocknar något.
  2. Vik ihop fisken och lägg ner den i såsen. Låt den sjuda på svag värme under lock tills den precis är genomkokt, 5-7 minuter.

Servering

Strö över lite kryddgrönt och servera direkt ur pannan till nykokt ris eller nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-09-24

Lättgott-i-gott-gottlagat efter en dag på vedbacken! Mer sambal oelek skadar inte (+1 tsk) samt vitlök en masse (4-5 klyftor).

Elisabeth

2017-03-15

Väldigt gott och enkelt! Rödspättan kan nog mer fördel bytas ut mot en mer "fast" fisksort. Men såsen kommer jag att använda mååååånga gånger.

Pace

2015-10-28

Mycket gott! Använd färsk ingefära godare smak. Jag tog ca 1tsk sambal olek och det var inte för starkt.

S-A P

2013-10-27

Mycket gott bytte ut rödspättan till pangalus som gillas bättre av barnbarnen.

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g rödspättafilé
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 smått tärnad röd paprika
  • 1 tsk färskriven eller torkad ingefära
  • 2.5 krm sambal oelek
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 limeblad
  • 3 msk hackad färsk koriander eller persilja
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 6 dl färdigkokt ris eller nudlar
  • 400 g wokade wokgrönsaker

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fisken. Koka upp kokosmjölken i en vid panna. Lägg i paprika, ingefära, sambal oelek, smulad buljongtärning och ev vitlök och limeblad. Låt koka ett par minuter så att det tjocknar något.
  2. Vik ihop fisken och lägg ner den i såsen. Låt den sjuda på svag värme under lock tills den precis är genomkokt, 5-7 minuter.

Servering

Strö över lite kryddgrönt och servera direkt ur pannan till nykokt ris eller nudlar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kalle Ulv

2021-09-24

Lättgott-i-gott-gottlagat efter en dag på vedbacken! Mer sambal oelek skadar inte (+1 tsk) samt vitlök en masse (4-5 klyftor).

Elisabeth

2017-03-15

Väldigt gott och enkelt! Rödspättan kan nog mer fördel bytas ut mot en mer "fast" fisksort. Men såsen kommer jag att använda mååååånga gånger.

Pace

2015-10-28

Mycket gott! Använd färsk ingefära godare smak. Jag tog ca 1tsk sambal olek och det var inte för starkt.

S-A P

2013-10-27

Mycket gott bytte ut rödspättan till pangalus som gillas bättre av barnbarnen.