Rödkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (29 betyg)

Rödkålssallad med lime och lite chili som ger ett härligt sting. Toppa salladen med rostade sesamfrön och cashewnötter före serveringen.

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rödkål
  • 1 dl solrosolja eller majsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 msk råsocker
  • 2 msk pressad lime
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili eller
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1.5 dl svarta och/ller ljusa sesamfrön, rostade
  • 1.5 dl hackade och rostade cashewnötter (osaltade)
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Skär bort roten från rödkålen och hyvla kålen med en osthyvel eller strimla fint i en matberedare.
  2. Blanda olja, vinäger, socker, lime, salt och chili och blanda med kålen.
  3. Strö över lite frön och nötter före serveringen (de blir mjuka om de står i kylen). Håller 3–4 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ättiksinlagd aubergine

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(48)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 800 g rödkål
  • 1 dl solrosolja eller majsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 msk råsocker
  • 2 msk pressad lime
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili eller
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1.5 dl svarta och/ller ljusa sesamfrön, rostade
  • 1.5 dl hackade och rostade cashewnötter (osaltade)
  • 1.5 tsk salt

Rödkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.86 (29 betyg)

Rödkålssallad med lime och lite chili som ger ett härligt sting. Toppa salladen med rostade sesamfrön och cashewnötter före serveringen.

Tillagningstid: 10 minuter
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär bort roten från rödkålen och hyvla kålen med en osthyvel eller strimla fint i en matberedare.
  2. Blanda olja, vinäger, socker, lime, salt och chili och blanda med kålen.
  3. Strö över lite frön och nötter före serveringen (de blir mjuka om de står i kylen). Håller 3–4 dagar i kylskåp.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Majsbröd med bacon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kronärtskocksröra med parmesan

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rucolasorbet

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brysselkålsallad med knaprigt sidfläsk

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Ättiksinlagd aubergine

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Spagetti med tomatsås

Betyg
Betyg
(48)