Rödkålslasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.84 (25 betyg)

Härlig färg och en underbar smak av balsamico och vitlök i denna lasagne med rödkål och tomat och krämig bechamel som toppas med fetaost. Recept av Ulrika Brydling.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 torkade lasagneplattor
  • 150 g fetaost, eller riven ost
  • Fyllning
  • 500 g rödkål, hackad
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g hela tomater, på burk
  • 1 msk torkad oregano
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Bechamelsås
  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 apelsin, finrivet skal

Gör så här

  1. Stek kål, lök, vitlök och chili i olja tills kålen blivit mjuk, minst 10 min. Tillsätt tomater, oregano och vinäger. Låt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smör i en kastrull och rör ner mjölet. Häll i mjölken lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda tills den har blivit tjock. Smaka av med salt, peppar och ev apelsinskal.
  3. Varva pastaplattor, kålblandningen, bechamel och hälften av osten. Avsluta med bechamel och toppa med resten av osten. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min.

Tips

Vitkål eller morot funkar lika bra om du vill byta ut rödkålen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-04-14

Tack för denna recept Sara! Det var jättegott!

Karin L

2020-04-05

Mycket god och dessutom prisvärd!

Svante

2020-03-23

Tar lite tid men blir väldigt god.

Göran

2020-02-20

hej. den tar halvannan timme att laga.

Mattias

2020-02-19

Blev förvånansvärt mycket gott

Liknande recept

Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vegansk lasagne

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 9 torkade lasagneplattor
  • 150 g fetaost, eller riven ost
  • Fyllning
  • 500 g rödkål, hackad
  • 2 gula lökar, strimlade
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 400 g hela tomater, på burk
  • 1 msk torkad oregano
  • 3 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • Bechamelsås
  • 75 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 liter mjölk
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 apelsin, finrivet skal

Rödkålslasagne

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.84 (25 betyg)

Härlig färg och en underbar smak av balsamico och vitlök i denna lasagne med rödkål och tomat och krämig bechamel som toppas med fetaost. Recept av Ulrika Brydling.

Tillagningstid: 1 tim
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek kål, lök, vitlök och chili i olja tills kålen blivit mjuk, minst 10 min. Tillsätt tomater, oregano och vinäger. Låt sjuda under lock ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smör i en kastrull och rör ner mjölet. Häll i mjölken lite i taget under vispning. Låt såsen sjuda tills den har blivit tjock. Smaka av med salt, peppar och ev apelsinskal.
  3. Varva pastaplattor, kålblandningen, bechamel och hälften av osten. Avsluta med bechamel och toppa med resten av osten. Tillaga mitt i ugnen ca 35 min.

Tips

Vitkål eller morot funkar lika bra om du vill byta ut rödkålen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna

2020-04-14

Tack för denna recept Sara! Det var jättegott!

Karin L

2020-04-05

Mycket god och dessutom prisvärd!

Svante

2020-03-23

Tar lite tid men blir väldigt god.

Göran

2020-02-20

hej. den tar halvannan timme att laga.

Mattias

2020-02-19

Blev förvånansvärt mycket gott

Liknande recept

Spara recept

Kött- och grönsakssoppa

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Belugalasagne

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Korvstroganoff på grillen

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Paprika- och kikärtsburgare med dillslungad gurksallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Vegansk lasagne

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Grillad paprikasallad med chipotlevinägrett

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Caesarsallad med räkor

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Spaghetti med tomat och fetaost

Betyg
Betyg
(16)