Rödkålsdolmar

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 300 g förvällda blad från rödkål
  • 2 dl couscous
  • 2 dl hett vatten
  • 300 g hackade färska champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 riven morot
  • 50 g hackade valnötter
  • 2 msk portvin
  • 0.5 kruka hackad persilja
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 meter steksnöre eller ett gäng tandpetare
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Sky:
  • 2.5 dl grönsaksbuljong, av tärning
  • 2.5 dl äppeljuice

Gör så här

  1. Lägg couscousen i en stor bunke, häll på ca 2 dl vatten och låt svälla 5 minuter. Fräs champinjoner och lök i olja så att de blir lite bruna. Rör ner morot, nötter och eventuellt portvin. Fräs en stund till och tag sedan från värmen.
  2. Blanda det frästa med couscousen, persilja, kryddor och mjöl till en formbar fyllning. Fördela fyllningen på rödkålsbladen, rulla ihop till dolmar och knyt om med steksnöre eller fäst med tandpetare.
  3. Koka upp buljong och juice till skyn. Fräs dolmarna i olja, slå på hälften av skyn och låt den koka in lite. Vänd dolmarna, häll på resten av skyn och låt puttra en stund till.

Servering

Servera med ris eller couscous.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g förvällda blad från rödkål
  • 2 dl couscous
  • 2 dl hett vatten
  • 300 g hackade färska champinjoner
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 riven morot
  • 50 g hackade valnötter
  • 2 msk portvin
  • 0.5 kruka hackad persilja
  • 0.5 tsk kryddpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 meter steksnöre eller ett gäng tandpetare
  • 2 msk olja till stekning
  • 1 tsk salt
  • Sky:
  • 2.5 dl grönsaksbuljong, av tärning
  • 2.5 dl äppeljuice

Rödkålsdolmar

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg couscousen i en stor bunke, häll på ca 2 dl vatten och låt svälla 5 minuter. Fräs champinjoner och lök i olja så att de blir lite bruna. Rör ner morot, nötter och eventuellt portvin. Fräs en stund till och tag sedan från värmen.
  2. Blanda det frästa med couscousen, persilja, kryddor och mjöl till en formbar fyllning. Fördela fyllningen på rödkålsbladen, rulla ihop till dolmar och knyt om med steksnöre eller fäst med tandpetare.
  3. Koka upp buljong och juice till skyn. Fräs dolmarna i olja, slå på hälften av skyn och låt den koka in lite. Vänd dolmarna, häll på resten av skyn och låt puttra en stund till.

Servering

Servera med ris eller couscous.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies