Rödbetssallad på saltbakade betor

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Laga detta ljuvliga recept på rödbetssallad som görs på ett annorlunda sätt. Recept från kokboken Mitt lilla svenska kök av Rachel Khoo

Tillagningstid: 25 min + 1 tim i ugn och tid att svalna
Ugnstemperatur:210°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 700 g färska rödbetor
  • 4 ägg
  • 950 g salt
  • 1.25 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk hackad dill + till garnering

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210°. Tvätta och skrubba rödbetorna. Separera äggvitor och gulor varsamt, så att gulan är hel. Blanda äggvitor och salt. Bred ut hälften av saltsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på rödbetorna och täck dem med resten av smeten. Baka mitt i ugnen 1 timme. Låt svalna.
  2. Häll vatten i en stekpanna, ca 2 cm högt. Koka upp. Häll försiktigt ner äggulorna. Låt koka tills gulan är krämig, 3–5 min. Lyft upp med en sked och lägg på en tallrik. Mosa gulorna med en gaffel och blanda med crème fraiche, senap, olja, vinäger och dill.
  3. Knäck saltskalet runt rödbetorna och gnid loss skalet på betorna. Skär i tärningar och blanda med såsen. Smaka av med salt. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Rödbetor med pestodipp

(13)

Rödbetssallad

(11)

Grönkålsslaw

(5)

Mias morotssallad

(2)

Surkålscoleslaw med gula russin

(40)

Picklad rotselleri

(0)

Fräsch rotfruktssallad

(0)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 700 g färska rödbetor
  • 4 ägg
  • 950 g salt
  • 1.25 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk rapsolja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk hackad dill + till garnering

Rödbetssallad på saltbakade betor

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Laga detta ljuvliga recept på rödbetssallad som görs på ett annorlunda sätt. Recept från kokboken Mitt lilla svenska kök av Rachel Khoo

Tillagningstid: 25 min + 1 tim i ugn och tid att svalna
Ugnstemperatur:210°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 210°. Tvätta och skrubba rödbetorna. Separera äggvitor och gulor varsamt, så att gulan är hel. Blanda äggvitor och salt. Bred ut hälften av saltsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på rödbetorna och täck dem med resten av smeten. Baka mitt i ugnen 1 timme. Låt svalna.
  2. Häll vatten i en stekpanna, ca 2 cm högt. Koka upp. Häll försiktigt ner äggulorna. Låt koka tills gulan är krämig, 3–5 min. Lyft upp med en sked och lägg på en tallrik. Mosa gulorna med en gaffel och blanda med crème fraiche, senap, olja, vinäger och dill.
  3. Knäck saltskalet runt rödbetorna och gnid loss skalet på betorna. Skär i tärningar och blanda med såsen. Smaka av med salt. Garnera med dill.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

(1)

Rödbetor med pestodipp

(13)

Rödbetssallad

(11)

Grönkålsslaw

(5)

Mias morotssallad

(2)

Surkålscoleslaw med gula russin

(40)

Picklad rotselleri

(0)

Fräsch rotfruktssallad

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies