Rödbetssallad med getost

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Mättande sallad med rödbetor, getost och röda linser. Recept ur kokboken; Masesgården

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 600 g färska rödbetor
  • 2 dl torkade röda linser
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 70 g salladsmix
  • 200 g getost, t ex chèvre
  • 100 g hasselnötter eller valnötter
  • flingsalt
  • 2 msk hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Gnid loss skalet och skär dem i bitar. Koka linserna på låg värme tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Blanda linserna med olja, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Fördela sallad, linser och rödbetor på ett fat och toppa med osten bruten i mindre bitar.
  3. Strö över grovhackade nötter och flingsalt. Avsluta ev med persilja.

Tips

Torrosta gärna nötterna i het panna innan de hackas för ännu härligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter - Coop

(4)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa - Coop

(4)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter - Coop

(7)

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar - Coop

(10)

Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad - Coop

(2)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter - Coop

(1)

Grönsallad med caesardressing - Coop

(1)

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto - Coop

(2)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 600 g färska rödbetor
  • 2 dl torkade röda linser
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 70 g salladsmix
  • 200 g getost, t ex chèvre
  • 100 g hasselnötter eller valnötter
  • flingsalt
  • 2 msk hackad färsk persilja

Rödbetssallad med getost

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Mättande sallad med rödbetor, getost och röda linser. Recept ur kokboken; Masesgården

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Gnid loss skalet och skär dem i bitar. Koka linserna på låg värme tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Blanda linserna med olja, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Fördela sallad, linser och rödbetor på ett fat och toppa med osten bruten i mindre bitar.
  3. Strö över grovhackade nötter och flingsalt. Avsluta ev med persilja.

Tips

Torrosta gärna nötterna i het panna innan de hackas för ännu härligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter - Coop

(4)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa - Coop

(4)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter - Coop

(7)

Rotfruktsgratäng med grönkål och cheddar - Coop

(10)

Grillad flankstek med nektarin- och rödbetssallad - Coop

(2)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter - Coop

(1)

Grönsallad med caesardressing - Coop

(1)

Grönkålsbiffar med rostade rotsaker med spenatpesto - Coop

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies