Rödbetssallad med getost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Mättande sallad med rödbetor, getost och röda linser. Recept ur kokboken; Masesgården

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g färska rödbetor
  • 2 dl torkade röda linser
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 70 g salladsmix
  • 200 g getost, t ex chèvre
  • 100 g hasselnötter eller valnötter
  • flingsalt
  • 2 msk hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Gnid loss skalet och skär dem i bitar. Koka linserna på låg värme tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Blanda linserna med olja, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Fördela sallad, linser och rödbetor på ett fat och toppa med osten bruten i mindre bitar.
  3. Strö över grovhackade nötter och flingsalt. Avsluta ev med persilja.

Tips

Torrosta gärna nötterna i het panna innan de hackas för ännu härligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brieostpaj

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoasallad med rostade morötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med parmesan

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Morots- och rödbetspaj med getost

Betyg
Betyg
(89)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g färska rödbetor
  • 2 dl torkade röda linser
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 70 g salladsmix
  • 200 g getost, t ex chèvre
  • 100 g hasselnötter eller valnötter
  • flingsalt
  • 2 msk hackad färsk persilja

Rödbetssallad med getost

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Mättande sallad med rödbetor, getost och röda linser. Recept ur kokboken; Masesgården

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Gnid loss skalet och skär dem i bitar. Koka linserna på låg värme tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Blanda linserna med olja, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Fördela sallad, linser och rödbetor på ett fat och toppa med osten bruten i mindre bitar.
  3. Strö över grovhackade nötter och flingsalt. Avsluta ev med persilja.

Tips

Torrosta gärna nötterna i het panna innan de hackas för ännu härligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Brieostpaj

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Kycklingklubba med rotfruktsgratäng

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoasallad med rostade morötter

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rotfruktsgratäng med parmesan

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Morots- och rödbetspaj med getost

Betyg
Betyg
(89)