Rödbetssallad med getost

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Mättande sallad med rödbetor, getost och röda linser. Recept ur kokboken; Masesgården

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g färska rödbetor
  • 2 dl torkade röda linser
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 70 g salladsmix
  • 200 g getost, t ex chèvre
  • 100 g hasselnötter eller valnötter
  • flingsalt
  • 2 msk hackad färsk persilja

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Gnid loss skalet och skär dem i bitar. Koka linserna på låg värme tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Blanda linserna med olja, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Fördela sallad, linser och rödbetor på ett fat och toppa med osten bruten i mindre bitar.
  3. Strö över grovhackade nötter och flingsalt. Avsluta ev med persilja.

Tips

Torrosta gärna nötterna i het panna innan de hackas för ännu härligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inbakad rotfruktspaj med brieost

(25)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

(1)

Fetaostsallad med betor och melon

(9)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Quinoasallad med rostade morötter

(5)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g färska rödbetor
  • 2 dl torkade röda linser
  • 2 msk rapsolja eller olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar
  • 70 g salladsmix
  • 200 g getost, t ex chèvre
  • 100 g hasselnötter eller valnötter
  • flingsalt
  • 2 msk hackad färsk persilja

Rödbetssallad med getost

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Mättande sallad med rödbetor, getost och röda linser. Recept ur kokboken; Masesgården

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka, ca 40 min. Gnid loss skalet och skär dem i bitar. Koka linserna på låg värme tills de är mjuka, ca 10 min.
  2. Blanda linserna med olja, vinäger och honung. Smaka av med salt och peppar. Fördela sallad, linser och rödbetor på ett fat och toppa med osten bruten i mindre bitar.
  3. Strö över grovhackade nötter och flingsalt. Avsluta ev med persilja.

Tips

Torrosta gärna nötterna i het panna innan de hackas för ännu härligare smak.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Inbakad rotfruktspaj med brieost

(25)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)

Helstekt fläskfilé med ugnsrostade grönsaker

(1)

Fetaostsallad med betor och melon

(9)

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

(33)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Quinoasallad med rostade morötter

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies