För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödbetsrisotto

Betyg (1-5):
3.75 (16 betyg)

Rödbetan är inte bara en god och vacker rotsak. Den är väldigt duktig på att sätta färg på maten också. Extra fyllig och färgstark blir denna rätt på middagsbordet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 6 dl utspädd hönsbuljong
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 msk smör
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl vitt vin
  • 3 grovrivna rödbetor
  • 200 g finriven parmesanost
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 100 g rucola

Gör så här

  1. Koka upp hönsbuljongen och håll den varm. Fräs rödlök i smör utan att den får färg. Tillsätt avorioriset och fräs tills riskornen är glansiga och lätt genomskinliga, de får inte brynas.
  2. Späd med lika delar hönsbuljong och vin så att riset täcks. Låt koka upp och koka någon minut. Späd sedan kontinuerligt med mer hönsbuljong och vin. Rör om med jämna mellanrum under hela koktiden. Koka riset cirka 15 minuter tills det fortfarande har lite tuggmotstånd och det mesta av vätskan har kokat bort. Om riset är för torrt, späd med lite vatten.
  3. Blanda ner rödbetorna och låt dem bli genomvarma. Tillsätt parmesan och låt smälta under omrörning. Salta och peppra.

Servering

Servera med en god rucolasallad och lite extra parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(15)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(12)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 6 dl utspädd hönsbuljong
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 msk smör
  • 3 dl avorioris
  • 3 dl vitt vin
  • 3 grovrivna rödbetor
  • 200 g finriven parmesanost
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 100 g rucola

Rödbetsrisotto

Betyg (1-5):
3.75 (16 betyg)

Rödbetan är inte bara en god och vacker rotsak. Den är väldigt duktig på att sätta färg på maten också. Extra fyllig och färgstark blir denna rätt på middagsbordet.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp hönsbuljongen och håll den varm. Fräs rödlök i smör utan att den får färg. Tillsätt avorioriset och fräs tills riskornen är glansiga och lätt genomskinliga, de får inte brynas.
  2. Späd med lika delar hönsbuljong och vin så att riset täcks. Låt koka upp och koka någon minut. Späd sedan kontinuerligt med mer hönsbuljong och vin. Rör om med jämna mellanrum under hela koktiden. Koka riset cirka 15 minuter tills det fortfarande har lite tuggmotstånd och det mesta av vätskan har kokat bort. Om riset är för torrt, späd med lite vatten.
  3. Blanda ner rödbetorna och låt dem bli genomvarma. Tillsätt parmesan och låt smälta under omrörning. Salta och peppra.

Servering

Servera med en god rucolasallad och lite extra parmesanost.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Majskyckling med rotfruktsrisotto

(15)

Ugnskyckling med dijondressade rotfrukter och kryddigt ris

(0)

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(12)