För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödbetsråraka med löjrom, smetana och rödlök

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Lyxig och läcker råraka.

Tillagningstid: 25 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 stor färsk rödbeta
  • 0.5 kg mandelpotatis
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 80 g löjrom eller efter smak
  • 1 dl smetana eller crème fraiche
  • 0.5 rödlök, i tunna ringar
  • dill
  • citronklyftor och rivet skal

Gör så här

  1. Skala rödbeta och mandelpotatis och riv grovt. Blanda med salt och peppar i en skål och krama ut vätskan.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg små högar i pannan och tryck dem platta med stekspaden. Stek rårakorna till fin stekyta på båda sidor.
  3. Servera med löjrom och smetana. Skiva rödlöken tunt på mandolin och garnera med lök, dill och citron.

Tips

Frasiga rårakor med rödbeta blir perfekt som tilltugg eller förrätt på julbordet, då för 4 portioner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 stor färsk rödbeta
  • 0.5 kg mandelpotatis
  • nymalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 80 g löjrom eller efter smak
  • 1 dl smetana eller crème fraiche
  • 0.5 rödlök, i tunna ringar
  • dill
  • citronklyftor och rivet skal

Rödbetsråraka med löjrom, smetana och rödlök

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Lyxig och läcker råraka.

Tillagningstid: 25 min
8 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rödbeta och mandelpotatis och riv grovt. Blanda med salt och peppar i en skål och krama ut vätskan.
  2. Hetta upp en stekpanna och lägg i en klick smör. Lägg små högar i pannan och tryck dem platta med stekspaden. Stek rårakorna till fin stekyta på båda sidor.
  3. Servera med löjrom och smetana. Skiva rödlöken tunt på mandolin och garnera med lök, dill och citron.

Tips

Frasiga rårakor med rödbeta blir perfekt som tilltugg eller förrätt på julbordet, då för 4 portioner.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Potatisplättar med sill och rödlök

(1)