Rödbetspytt

Rödbetspytt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Vegetarisk pyttipanna med stekt ägg.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
  • 0.5 kg potatis
  • 1 kg rödbetor
  • 250 g rotselleri
  • 250 g palsternacka
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 1 msk olja
  • 4 ägg
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 sallad, riven

Gör så här

  1. Skala och tärna alla grönsaker fint.
  2. Hetta upp olja en stekpanna och stek grönsakerna med vitlök och rosmarin tills de mjuknat, ca 10 min. Rör om då och då, smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek äggen.
  4. Servera pytten med yoghurt, stekt ägg och sallad.

Servering

Gör en myntayoghurt att servera till, recept på coop.se.

Tips

Smaksätt yoghurten med riven pepparrot eller mynta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2014-10-03

Det smakade ok, men det blev för lite smak av rosmarin och pepparrot. Dubbel mängd rosmarin blir nog bättre.

Rödbetspytt
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 0.5 kg potatis
  • 1 kg rödbetor
  • 250 g rotselleri
  • 250 g palsternacka
  • 4 morötter
  • 1 gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad rosmarin
  • 1 msk olja
  • 4 ägg
  • 2 dl matyoghurt
  • 0.5 sallad, riven

Rödbetspytt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

Vegetarisk pyttipanna med stekt ägg.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och tärna alla grönsaker fint.
  2. Hetta upp olja en stekpanna och stek grönsakerna med vitlök och rosmarin tills de mjuknat, ca 10 min. Rör om då och då, smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och stek äggen.
  4. Servera pytten med yoghurt, stekt ägg och sallad.

Servering

Gör en myntayoghurt att servera till, recept på coop.se.

Tips

Smaksätt yoghurten med riven pepparrot eller mynta.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Karin

2014-10-03

Det smakade ok, men det blev för lite smak av rosmarin och pepparrot. Dubbel mängd rosmarin blir nog bättre.