Rödbetskorgar med ostkräm

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Ser så imponerande ut. Men är faktiskt inte svårt – ett litet handgrepp bara. Recept ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 300 g färska rödbetor
  • 1.5 dl strösocker eller flytande honung
  • 1 dl vatten eller rött vin
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 100 g färskost
  • 100 g fetaost
  • 1 msk torrstade sesamfrön eller svarta sesamfrön
  • gräslök till garnering

Gör så här

  1. Tvätta eller skala rödbetorna och skiva tunt med mandolin så det blir minst 20 lika stora skivor. Lägg i en kastrull med socker, vatten och vinäger och låt koka tills rödbetorna är mjuka, ca 5 min. Låt dem svalna i lagen.
  2. Mosa ihop färskost och fetaost till en jämn kräm. Låt rödbetorna rinna av i en sil och torka varje skiva torr med hushållspapper.
  3. Spritsa eller skeda en klick ostkräm på en rödbetsskiva och nyp ihop kanterna till en korg. Gör lika med resterande rödbetsskivor och ostkräm. Strö över sesamfrön och ev hackad gräslök. Servera som drinktilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Italiensk guacamole

(2)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 300 g färska rödbetor
  • 1.5 dl strösocker eller flytande honung
  • 1 dl vatten eller rött vin
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 100 g färskost
  • 100 g fetaost
  • 1 msk torrstade sesamfrön eller svarta sesamfrön
  • gräslök till garnering

Rödbetskorgar med ostkräm

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Ser så imponerande ut. Men är faktiskt inte svårt – ett litet handgrepp bara. Recept ur kokboken; Vegofest Med Slottsträdgården Ulriksdal av Bosse Rapne och Mia Krook

Tillagningstid: 25 min + tid att svalna
20 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta eller skala rödbetorna och skiva tunt med mandolin så det blir minst 20 lika stora skivor. Lägg i en kastrull med socker, vatten och vinäger och låt koka tills rödbetorna är mjuka, ca 5 min. Låt dem svalna i lagen.
  2. Mosa ihop färskost och fetaost till en jämn kräm. Låt rödbetorna rinna av i en sil och torka varje skiva torr med hushållspapper.
  3. Spritsa eller skeda en klick ostkräm på en rödbetsskiva och nyp ihop kanterna till en korg. Gör lika med resterande rödbetsskivor och ostkräm. Strö över sesamfrön och ev hackad gräslök. Servera som drinktilltugg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fritto misto (friterad blomkål)

(7)

Ljummen primörsallad med brynt smör och västerbottenost

(1)

Italiensk guacamole

(2)

Caesersallad med kycklingspett

(2)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(9)

Mjuka tortillabröd med räkor

(8)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies