Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Den kryddiga rödbetskakan är verkligen saftig! Toppa frostingen med de bär du har hemma eller kanske granatäpple på hösten. Kakan går lika bra att baka på gulbetor om man vill det.

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn och tid att svalna
Ugnstemperatur:150º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 3 ägg
  • 3 dl rårörsocker
  • 4 dl skalade, finrivna färska rödbetor (ca 300 g)
  • 2 dl neutral olja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Topping:
  • 100 g philadelphiaost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 10 jordgubbar, i klyftor
  • 5 karamell, Werther's original

Gör så här

  1. Smörj och bröa en kakform som rymmer minst 1 ½ liter. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner rödbetor och olja. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, häll i kakformen.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim och 15 min. Kontrollera att kakan är torr med en sticka. Låt kakan svalna.
  3. Vispa philadelphia, smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Bred krämen på den svala kakan och garnera med jordgubbar och krossade karameller.

Tips

Gott att bröa formen med kokosflingor istället för ströbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 3 ägg
  • 3 dl rårörsocker
  • 4 dl skalade, finrivna färska rödbetor (ca 300 g)
  • 2 dl neutral olja
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk malen kardemumma
  • 2 tsk malen kanel
  • 0.5 tsk malen kryddnejlika
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Topping:
  • 100 g philadelphiaost
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 10 jordgubbar, i klyftor
  • 5 karamell, Werther's original

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Den kryddiga rödbetskakan är verkligen saftig! Toppa frostingen med de bär du har hemma eller kanske granatäpple på hösten. Kakan går lika bra att baka på gulbetor om man vill det.

Tillagningstid: 30 min + tid i ugn och tid att svalna
Ugnstemperatur:150º
16 bitar
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smörj och bröa en kakform som rymmer minst 1 ½ liter. Vispa lätt ihop ägg och socker. Rör ner rödbetor och olja. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner i smeten, häll i kakformen.
  2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim och 15 min. Kontrollera att kakan är torr med en sticka. Låt kakan svalna.
  3. Vispa philadelphia, smör, florsocker och vaniljsocker fluffigt med elvisp. Bred krämen på den svala kakan och garnera med jordgubbar och krossade karameller.

Tips

Gott att bröa formen med kokosflingor istället för ströbröd.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor med blåbärsyoghurt - Coop

(5)

Gräddtårta med rabarber och jordgubbar - Coop

(2)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Smulpaj med blåbär och vit choklad - Coop

(22)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Banan- och kokosglass med rå kolasås och rostade mandlar - Coop

(19)

Jordgubbsglass med vaniljdrömmar - Coop

(1)

Hemavans äppelkaka - Coop

(150)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies