Rödbetsgravad lax

Betyg (1-5):
3.7 (20 betyg)

Laxen blir vackert rosa och ljuvligt god när den gravas med rödbetor.

Tillagningstid: 10 minuter + 1,5-2 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 300 g färska rödbetor
  • 600 g färsk lax med skinn
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 dl dill
  • 1 dl grovt salt

Gör så här

  1. Skala och riv eller skär de råa rödbetorna så tunt det går. Lägg laxen i en form och massera in salt, socker, rödbetor och dill. Lägg alltsammans i en plastpåse och låt dra i kylen 1,5–2 dygn, gärna längre. Vänd på laxen då och då.
  2. Skölj laxen i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär tunna skivor på snedden, använd en tunn filékniv för bäst resultat.

Tips

Laxen bör frysas 48 timmar innan den gravas eller när den är färdiggravad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



IreneJjohansson

2013-03-26

Det låter spännande, skall pröva det nästa gång jag gravar,

Kjell Corneliusson

2013-03-25

Denna blev toppengod och gillades även av personer som normalt inte gillar gravad fisk.

Elisabeth Jonsson

2012-12-26

Har aldrig gravat lax förut. Men den blev jättegod. Kanske nybörjartur

Assar Sundström

2011-12-16

Jag ska prova detta till julen med mina ej köttätande (gäller ej fisk) tjejer.

Liknande recept

Spicy tuna roll

(19)

Senapssill och lingonsill

(17)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Gravad lax

(21)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Bowl med sashimilax

(5)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(22)

Lax- och prosciuttosallad

(4)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 300 g färska rödbetor
  • 600 g färsk lax med skinn
  • 0.75 dl strösocker
  • 1.5 dl dill
  • 1 dl grovt salt

Rödbetsgravad lax

Betyg (1-5):
3.7 (20 betyg)

Laxen blir vackert rosa och ljuvligt god när den gravas med rödbetor.

Tillagningstid: 10 minuter + 1,5-2 dygn i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och riv eller skär de råa rödbetorna så tunt det går. Lägg laxen i en form och massera in salt, socker, rödbetor och dill. Lägg alltsammans i en plastpåse och låt dra i kylen 1,5–2 dygn, gärna längre. Vänd på laxen då och då.
  2. Skölj laxen i kallt vatten och torka den med hushållspapper. Skär tunna skivor på snedden, använd en tunn filékniv för bäst resultat.

Tips

Laxen bör frysas 48 timmar innan den gravas eller när den är färdiggravad.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



IreneJjohansson

2013-03-26

Det låter spännande, skall pröva det nästa gång jag gravar,

Kjell Corneliusson

2013-03-25

Denna blev toppengod och gillades även av personer som normalt inte gillar gravad fisk.

Elisabeth Jonsson

2012-12-26

Har aldrig gravat lax förut. Men den blev jättegod. Kanske nybörjartur

Assar Sundström

2011-12-16

Jag ska prova detta till julen med mina ej köttätande (gäller ej fisk) tjejer.

Liknande recept

Spicy tuna roll

(19)

Senapssill och lingonsill

(17)

Laxsallad med hackat ägg

(62)

Gravad lax

(21)

Spett med bläckfisk och räkor

(2)

Bowl med sashimilax

(5)

Matjessilltårta med potatis och brynt smör

(22)

Lax- och prosciuttosallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies