För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödbetschips med honungsdipp

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Perfekt tilltugg med hemlagade rödbetschips som doppas i en dipp av fetaost, smetana och honung. mums!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g rödbetor
  • 5 dl rapsolja
  • flingsalt
  • Honungsdipp
  • 150 g fetaost
  • 2 dl smetana
  • 1 msk flytande honung + till servering
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva rödbetorna tunt med mandolin. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull med höga kanter.
  2. Fritera rödbetorna i omgångar ca 5 min, låt rinna av på hushållspapper. Chipsen ska bli krispiga och lätt gyllene. Strö över lite flingsalt.
  3. Smula ner fetaost i en skål och blanda med smetana och honung. Smaka av med salt och peppar. Ringla lite extra honung över dippen och servera med chipsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetor med fetaost

(20)

Rostad morotsröra med chèvre, vitlök och knäckebröd

(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g rödbetor
  • 5 dl rapsolja
  • flingsalt
  • Honungsdipp
  • 150 g fetaost
  • 2 dl smetana
  • 1 msk flytande honung + till servering
  • salt och svartpeppar

Rödbetschips med honungsdipp

Betyg (1-5):
3.5 (4 betyg)

Perfekt tilltugg med hemlagade rödbetschips som doppas i en dipp av fetaost, smetana och honung. mums!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skiva rödbetorna tunt med mandolin. Hetta upp oljan till 160° i en kastrull med höga kanter.
  2. Fritera rödbetorna i omgångar ca 5 min, låt rinna av på hushållspapper. Chipsen ska bli krispiga och lätt gyllene. Strö över lite flingsalt.
  3. Smula ner fetaost i en skål och blanda med smetana och honung. Smaka av med salt och peppar. Ringla lite extra honung över dippen och servera med chipsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rödbetor med fetaost

(20)

Rostad morotsröra med chèvre, vitlök och knäckebröd

(3)