Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.17 (58 betyg)

Vegetariska biffar med rödbetor och halloumi som serveras med en frisk äppeltzatziki och rostade palsternackor.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg palsternackor
  • 2 tsk flingsalt
  • Rödbetsbiffar
  • 200 g färska rödbetor
  • 400 g vita bönor, avsköljda (på burk, Bruttovikt)
  • 1 halloumi, grovriven
  • 1 dl syltlök, hackad
  • 0.5 kruka färsk basilika, finhackad
  • 0.5 dl pumpakärnor, hackade
  • olivolja
  • Äppeltzatziki
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 äpple, grovrivet
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackorna i stavar. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.

Rödbetsbiffar

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Mixa bönorna slätt och blanda ner rödbetor, halloumi, syltlök, basilika, vitlök och salt till en smet.
  2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över pumpakärnor. Ringla över olja och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Äppeltzatziki

  1. Blanda ingredienserna till äppeltzatzikin, smaka av med salt. Servera rödbetsbiffarna med palsternackan och äppeltzatzikin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-09-25

Ägget i filmen har missats I receptet. La även I lite potatismjöl. Kryddade med ingefära vitlök och chilli / Blev bra och goda

Mattias

2020-09-01

Vi hade lite svårt att få biffarna så fasta som vi önskade. Smaken var god.

John Wedberg

2020-08-22

Rödbetsbiffarnas recept var inget bra, biffarna blev smaklösa och höll inte ihop. Synd på bra råvaror och allt jobb jag lagt ner. Efter detta kommer jag inte att läsa Coops recept i framtiden.

Liknande recept

Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg palsternackor
  • 2 tsk flingsalt
  • Rödbetsbiffar
  • 200 g färska rödbetor
  • 400 g vita bönor, avsköljda (på burk, Bruttovikt)
  • 1 halloumi, grovriven
  • 1 dl syltlök, hackad
  • 0.5 kruka färsk basilika, finhackad
  • 0.5 dl pumpakärnor, hackade
  • olivolja
  • Äppeltzatziki
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 äpple, grovrivet
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • salt

Rödbetsbiffar i ugn med äppeltzatziki

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.17 (58 betyg)

Vegetariska biffar med rödbetor och halloumi som serveras med en frisk äppeltzatziki och rostade palsternackor.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär palsternackorna i stavar. Blanda med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 25 min.

Rödbetsbiffar

  1. Skala och riv rödbetorna grovt. Mixa bönorna slätt och blanda ner rödbetor, halloumi, syltlök, basilika, vitlök och salt till en smet.
  2. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över pumpakärnor. Ringla över olja och grädda mitt i ugnen ca 15 min.

Äppeltzatziki

  1. Blanda ingredienserna till äppeltzatzikin, smaka av med salt. Servera rödbetsbiffarna med palsternackan och äppeltzatzikin.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Yvonne

2020-09-25

Ägget i filmen har missats I receptet. La även I lite potatismjöl. Kryddade med ingefära vitlök och chilli / Blev bra och goda

Mattias

2020-09-01

Vi hade lite svårt att få biffarna så fasta som vi önskade. Smaken var god.

John Wedberg

2020-08-22

Rödbetsbiffarnas recept var inget bra, biffarna blev smaklösa och höll inte ihop. Synd på bra råvaror och allt jobb jag lagt ner. Efter detta kommer jag inte att läsa Coops recept i framtiden.

Liknande recept

Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Helstekt fläskytterfilé med tomatsås och fetaost

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Ugnspannkaka med grönkål och ost

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Köttfärsgratäng med zucchini

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Mozzarella- och pestogratinerade grönsaker

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pitabröd med rostade grönsaker och chèvreröra

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Stekta gnocchi med parmesan och örter

Betyg
Betyg
(2)