Rödbets- och chokladkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (33 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska rödbetor
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1.5 msk florsocker

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna väl och koka dem mjuka i så mycket saltat vatten att det täcker (1 tsk salt per 5 dl vatten), det tar ca 20 minuter. Skala och låt dem kallna. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finriv rödbetorna. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den enligt anvisning på förpackningen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i choklad, rödbetor, olja, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad bakform.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 175° efter ca 10 minuter. Grädda totalt 50-60 minuter. Känn med provsticka, kakan behöver inte vara riktig helt genomgräddad.
  4. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och sikta över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



tcuguh

2014-11-05

Heavenly 200g mork choklad 1msk cocoa blandat oil o flyttade margarin

Liknande recept

Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sandslottstårta

Betyg
Betyg
(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g färska rödbetor
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1.5 msk florsocker

Rödbets- och chokladkaka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.09 (33 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna väl och koka dem mjuka i så mycket saltat vatten att det täcker (1 tsk salt per 5 dl vatten), det tar ca 20 minuter. Skala och låt dem kallna. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finriv rödbetorna. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den enligt anvisning på förpackningen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i choklad, rödbetor, olja, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad bakform.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 175° efter ca 10 minuter. Grädda totalt 50-60 minuter. Känn med provsticka, kakan behöver inte vara riktig helt genomgräddad.
  4. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och sikta över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



tcuguh

2014-11-05

Heavenly 200g mork choklad 1msk cocoa blandat oil o flyttade margarin

Liknande recept

Spara recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Morotskaka

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Påskens morotstårta

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Glutenfri tårta

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Sandslottstårta

Betyg
Betyg
(14)