För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rödbets- och chokladkaka

Betyg (1-5):
3.16 (31 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska rödbetor
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1.5 msk florsocker

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna väl och koka dem mjuka i så mycket saltat vatten att det täcker (1 tsk salt per 5 dl vatten), det tar ca 20 minuter. Skala och låt dem kallna. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finriv rödbetorna. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den enligt anvisning på förpackningen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i choklad, rödbetor, olja, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad bakform.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 175° efter ca 10 minuter. Grädda totalt 50-60 minuter. Känn med provsticka, kakan behöver inte vara riktig helt genomgräddad.
  4. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och sikta över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



tcuguh

2014-11-05

Heavenly 200g mork choklad 1msk cocoa blandat oil o flyttade margarin

Liknande recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

(41)

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

(0)

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

(1)

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

(5)

Sandslottstårta

(14)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g färska rödbetor
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • Garnering:
  • 1.5 msk florsocker

Rödbets- och chokladkaka

Betyg (1-5):
3.16 (31 betyg)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-175º
12 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta rödbetorna väl och koka dem mjuka i så mycket saltat vatten att det täcker (1 tsk salt per 5 dl vatten), det tar ca 20 minuter. Skala och låt dem kallna. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finriv rödbetorna. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den enligt anvisning på förpackningen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i choklad, rödbetor, olja, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad bakform.
  3. Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 175° efter ca 10 minuter. Grädda totalt 50-60 minuter. Känn med provsticka, kakan behöver inte vara riktig helt genomgräddad.
  4. Låt kakan svalna innan den stjälps upp och sikta över lite florsocker.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



tcuguh

2014-11-05

Heavenly 200g mork choklad 1msk cocoa blandat oil o flyttade margarin

Liknande recept

Mjukpepparkaka med palsternacka och cream cheese topping

(3)

Morotskaka med citronkräm och pekannötter

(41)

Rödbetskaka med frosting och jordgubbar

(0)

Rödbets- och mandelkaka med citronglasyr

(1)

Mjuk pepparkaka med rödbetor och ingefärstopping

(5)

Sandslottstårta

(14)