Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

Betyg (1-5):
4 (33 betyg)

En god och lite annorlunda rödbetspaj med pajskal av potatis och quinoa.

Tillagningstid: 50 minuter + 45 i ugn
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Avancerad
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (16)
  • 4 dl kokt kall quinoa, gärna svart
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 500 g morot
  • 500 g rödbeta
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
  • 400 g chèvre
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm diameter.
  2. Förgrädda pajskalet 15 min i ugnen. Skala och grovriv morot, rödbeta och lök.

Fyllning

  1. Stek grönsaker och lök i 1 msk olja, ca 5 min. Tillsätt hälften av saltet och rör ner timjan. Smula ner hälften av chèvren. Häll blandningen i pajskalet.
  2. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med salt och kajennpeppar. Häll över grönsakerna. Toppa med resten av chèvren i skivor, och ev ett par kvistar timjan.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Lägg folie över ytan mot slutet om pajen fått tillräckligt med färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2018-08-26

Fortfarande en favorit för tonårskillarna!

Hanna

2016-08-15

Så vacker paj och så god! gick jättebra med röd quinoa också

Lovisa T

2015-09-27

Det här är min absoluta favoritpaj eftersom den är så saftig, god och nyttig dessutom. Gjort om den flera gånger!

Jennie

2015-03-07

Toppen, mycket god och mycket vacker paj.

Björn Pettersson

2014-12-20

Denna paj har varit med på ett par knytkalas, med många pajer på bordet. Först var det en vän som hade den med sig, glutenallergiker, som sade att hon alltid hade denna med sig och att den alltid var festens stjärna i sådana sammanhang. När jag sedan använt samma paj på knytis, så är det även då den som blivit snackisen och den först åtgångna pajen. Fantastiskt saftig och god, och glutenfri dessutom (vilket är bra för alla!)

MinnaErica

2014-09-25

Supergod paj - det bästa av två världar! Chevre och rödbetor. Bara ut i landet och hämta mer rödbetor.

Linda

2014-06-16

En överraskande god paj!! Kändes lite skum under tillagning men kan varmt rekommendera denna. Lättlagad dessutom.

Sofia

2014-06-03

Jag som aldrig lagar mat gav mig på denna ändå. Skulle bjuda en kompis som är glutenallergisk på middag. OJ vad lyckat! Det blev supergott! Och vilken vacker paj. Den ska jag göra många gånger.

Emma

2014-05-31

Väldigt god paj och bra för mig som är glutenintolerant! :) Ska göra den här igen till studenten.

Maja

2014-01-25

Godaste pajen jag ätit!! Åh pajskalet var fantastiskt, tål ej mjölk så använde havregrädde/mjölk å det gick jätte bra!

Karin

2013-12-22

Ta mindre grönsaker och bara en dl mjölk så blir det gott.

Julia

2013-10-28

Det absolut godaste jag ätit på väldigt väldigt länge! Kan verkligen rekommendera denna paj. Jag hittade tyvärr inget mandelmjöl, utan använde rågmjöl och lite vetemjöl istället. Tillsatte även en dryg matsked Mandelmus i degen (vet ej vad det heter på svenska).

Stina

2013-10-26

Jättegod, smakrik och saftig!

A

2013-10-22

Väldigt konstigt paj, för mycket fyllning, och pajskalet var liksom usch.. Nästa gång jag ska bara äta chevre som det är. UTAN paj...

Ulf Wagner

2013-10-19

God, matig och saftig paj; har ibland bytt ut chévren mot västerbottenost som ger den en lite med karaktäristisk smak.

Liknande recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Pizza med blomkål

(12)

Fetaostsallad med betor och melon

(9)

Quinoasallad med rostade morötter

(5)

Enkla rödbetsbiffar

(12)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Inbakad rotfruktspaj med brieost

(25)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 4 dl kokt kall quinoa, gärna svart
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 50 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning:
  • 500 g morot
  • 500 g rödbeta
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 0.5 dl finhackad färsk timjan
  • 400 g chèvre
  • 4 ägg
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 1 tsk salt

Rödbets- och chèvrepaj med quinoabotten

Betyg (1-5):
4 (33 betyg)

En god och lite annorlunda rödbetspaj med pajskal av potatis och quinoa.

Tillagningstid: 50 minuter + 45 i ugn
Ugnstemperatur:200º
Svårighetsgrad:Avancerad
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg och tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm diameter.
  2. Förgrädda pajskalet 15 min i ugnen. Skala och grovriv morot, rödbeta och lök.

Fyllning

  1. Stek grönsaker och lök i 1 msk olja, ca 5 min. Tillsätt hälften av saltet och rör ner timjan. Smula ner hälften av chèvren. Häll blandningen i pajskalet.
  2. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk med salt och kajennpeppar. Häll över grönsakerna. Toppa med resten av chèvren i skivor, och ev ett par kvistar timjan.
  3. Grädda i mitten av ugnen ca 45 min. Lägg folie över ytan mot slutet om pajen fått tillräckligt med färg.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Malin

2018-08-26

Fortfarande en favorit för tonårskillarna!

Hanna

2016-08-15

Så vacker paj och så god! gick jättebra med röd quinoa också

Lovisa T

2015-09-27

Det här är min absoluta favoritpaj eftersom den är så saftig, god och nyttig dessutom. Gjort om den flera gånger!

Jennie

2015-03-07

Toppen, mycket god och mycket vacker paj.

Björn Pettersson

2014-12-20

Denna paj har varit med på ett par knytkalas, med många pajer på bordet. Först var det en vän som hade den med sig, glutenallergiker, som sade att hon alltid hade denna med sig och att den alltid var festens stjärna i sådana sammanhang. När jag sedan använt samma paj på knytis, så är det även då den som blivit snackisen och den först åtgångna pajen. Fantastiskt saftig och god, och glutenfri dessutom (vilket är bra för alla!)

MinnaErica

2014-09-25

Supergod paj - det bästa av två världar! Chevre och rödbetor. Bara ut i landet och hämta mer rödbetor.

Linda

2014-06-16

En överraskande god paj!! Kändes lite skum under tillagning men kan varmt rekommendera denna. Lättlagad dessutom.

Sofia

2014-06-03

Jag som aldrig lagar mat gav mig på denna ändå. Skulle bjuda en kompis som är glutenallergisk på middag. OJ vad lyckat! Det blev supergott! Och vilken vacker paj. Den ska jag göra många gånger.

Emma

2014-05-31

Väldigt god paj och bra för mig som är glutenintolerant! :) Ska göra den här igen till studenten.

Maja

2014-01-25

Godaste pajen jag ätit!! Åh pajskalet var fantastiskt, tål ej mjölk så använde havregrädde/mjölk å det gick jätte bra!

Karin

2013-12-22

Ta mindre grönsaker och bara en dl mjölk så blir det gott.

Julia

2013-10-28

Det absolut godaste jag ätit på väldigt väldigt länge! Kan verkligen rekommendera denna paj. Jag hittade tyvärr inget mandelmjöl, utan använde rågmjöl och lite vetemjöl istället. Tillsatte även en dryg matsked Mandelmus i degen (vet ej vad det heter på svenska).

Stina

2013-10-26

Jättegod, smakrik och saftig!

A

2013-10-22

Väldigt konstigt paj, för mycket fyllning, och pajskalet var liksom usch.. Nästa gång jag ska bara äta chevre som det är. UTAN paj...

Ulf Wagner

2013-10-19

God, matig och saftig paj; har ibland bytt ut chévren mot västerbottenost som ger den en lite med karaktäristisk smak.

Liknande recept

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

(9)

Pizza med blomkål

(12)

Fetaostsallad med betor och melon

(9)

Quinoasallad med rostade morötter

(5)

Enkla rödbetsbiffar

(12)

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

(1)

Inbakad rotfruktspaj med brieost

(25)

Grillade rotfrukter och halloumi med avokadosalsa

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies