Rödbetor med yoghurt och pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1 (1 betyg)

Smaker som är fantastiska tillsammans med betor – den söta aromatiska honungen, yoghurten och pepparroten. Recept ifrån kokboken Grönsaker A-Ö av Paul Svensson.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 späda färsk rödbeta eller gula betor med blad
  • 2 dl grekisk yogurt (10 %)
  • 2 msk flytande honung
  • 5 cm färsk pepparrot
  • olivolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Tvätta betor och blad noga i kallt vatten så att all ev jord är helt borta. Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten i en stor kastrull, ca 5 min. (Man kan också tillaga dem i ångugn tills betornas innertemperatur är 95°.)
  2. Stryk ut yoghurt på ett stort fat (eller fyra små). Vänd runt betor och blad med olivolja och flingsalt och fördela dem sedan på fatet. Ringla över honung och riv över rikligt med pepparrot. Flingsalta ev lite till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vårrullar i ugn

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Morotssallad med dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödbetor med fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tre drinktilltugg med krämig pastej

Betyg
Betyg
(0)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 12 späda färsk rödbeta eller gula betor med blad
  • 2 dl grekisk yogurt (10 %)
  • 2 msk flytande honung
  • 5 cm färsk pepparrot
  • olivolja
  • flingsalt

Rödbetor med yoghurt och pepparrot

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
1 (1 betyg)

Smaker som är fantastiska tillsammans med betor – den söta aromatiska honungen, yoghurten och pepparroten. Recept ifrån kokboken Grönsaker A-Ö av Paul Svensson.

Tillagningstid: 15 min
4 förrättsportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta betor och blad noga i kallt vatten så att all ev jord är helt borta. Koka betorna mjuka i lättsaltat vatten i en stor kastrull, ca 5 min. (Man kan också tillaga dem i ångugn tills betornas innertemperatur är 95°.)
  2. Stryk ut yoghurt på ett stort fat (eller fyra små). Vänd runt betor och blad med olivolja och flingsalt och fördela dem sedan på fatet. Ringla över honung och riv över rikligt med pepparrot. Flingsalta ev lite till.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Vårrullar med lime- och ingefärsdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Vårrullar i ugn

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Morotssallad med dressing

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödbetor med fetaost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Kryddiga rotselleristicks med mangoyoghurt

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Grönsakstartar toppad med rödbetscashewmajo

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rödbetor i ugn med pestodipp

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Tre drinktilltugg med krämig pastej

Betyg
Betyg
(0)