Röd paprikapotatistårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 röda paprikor
  • 8 potatisar
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 6 strimlade inlagda soltorkade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär varje paprika i 4 delar, ta bort kärnorna och skölj paprikorna. Klipp till ett bakplåtspapper efter en rund bakform, lägg papperet i botten och smöra kanterna. Lägg paprikan med skalsidan uppåt i formen.
  2. Skala och skiva potatisen, vispa upp ägg och mjölk, blanda ner soltorkade tomater och tomatpuré. Pressa i vitlöken och smaka av med salt. Lägg potatisen i formen och häll över mjölkblandningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatissallad med ugnsbakade tomater, citronette och gräslök

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Primörer med gräslöks- och pepparrotssmör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Rostad sötpotatis med avokadoröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatissallad med grillade grönsaker och basilikavinegrätt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färskpotatissallad med rädisor och spenat

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg
Betyg
(3)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 röda paprikor
  • 8 potatisar
  • 6 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 6 strimlade inlagda soltorkade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt

Röd paprikapotatistårta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
0 (0 betyg)

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
Ugnstemperatur:175º
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär varje paprika i 4 delar, ta bort kärnorna och skölj paprikorna. Klipp till ett bakplåtspapper efter en rund bakform, lägg papperet i botten och smöra kanterna. Lägg paprikan med skalsidan uppåt i formen.
  2. Skala och skiva potatisen, vispa upp ägg och mjölk, blanda ner soltorkade tomater och tomatpuré. Pressa i vitlöken och smaka av med salt. Lägg potatisen i formen och häll över mjölkblandningen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatissallad med ugnsbakade tomater, citronette och gräslök

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Primörer med gräslöks- och pepparrotssmör

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Grillad sötpotatis med gurksalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lotta Lundgren - Grekisk bondomelett med tomatsallad

Betyg
Betyg
(66)
Spara recept

Rostad sötpotatis med avokadoröra

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Potatissallad med grillade grönsaker och basilikavinegrätt

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Färskpotatissallad med rädisor och spenat

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Crabcakes med sötpotatis-fries, tartarsås och majssallad

Betyg
Betyg
(3)