För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rissallad med lax och dillmajonnäs

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krämig sallad med varmrökt lax, ris, gröna ärter och färsk spenat som blandas med en dressing på majonnäs, citron och dill och toppas med smörstekta knäckebitar.

Tillagningstid: 20 min + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl basmatiris
  • 200 g fryst laxfilé, tinad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk neutral olja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk fryst dill
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 100 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 35 g färsk spenat
  • salt och svartpeppar
  • 2 knäckebröd
  • 1 msk smör, till stekning

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Häll ut riset på en plåt och låt kallna. Salta och stek laxen i olja i en het stekpanna till fin färg runt om och till en innertemperatur på 48°. Rör ihop majonnäs med dill, citronskal (endast det gula) och saft från halva citronen.
  2. Blanda riset med såsen, ärter, salladslök och spenat. Bryt laxen i mindre bitar och vänd ner i riset. Smaka av med salt, peppar och ev mer citronsaft. Bryt knäckebrödet i mindre bitar och stek i smör på medelvärme under omrörning ca 4 min. Toppa rissalladen med knäckebrödsbitarna.

Tips

Spar tid genom att använda gårdagens ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(63)

Tonfisklasagne med tomat och kapris

(40)

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

(25)

Linsgulasch med vitlöksbröd

(27)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(48)

Mozzarellabowl

(14)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(6)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl basmatiris
  • 200 g fryst laxfilé, tinad
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk neutral olja
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk fryst dill
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 100 g frysta gröna ärtor, tinade
  • 1 salladslök, tunt skivad
  • 35 g färsk spenat
  • salt och svartpeppar
  • 2 knäckebröd
  • 1 msk smör, till stekning

Rissallad med lax och dillmajonnäs

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Krämig sallad med varmrökt lax, ris, gröna ärter och färsk spenat som blandas med en dressing på majonnäs, citron och dill och toppas med smörstekta knäckebitar.

Tillagningstid: 20 min + tid att kallna
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Häll ut riset på en plåt och låt kallna. Salta och stek laxen i olja i en het stekpanna till fin färg runt om och till en innertemperatur på 48°. Rör ihop majonnäs med dill, citronskal (endast det gula) och saft från halva citronen.
  2. Blanda riset med såsen, ärter, salladslök och spenat. Bryt laxen i mindre bitar och vänd ner i riset. Smaka av med salt, peppar och ev mer citronsaft. Bryt knäckebrödet i mindre bitar och stek i smör på medelvärme under omrörning ca 4 min. Toppa rissalladen med knäckebrödsbitarna.

Tips

Spar tid genom att använda gårdagens ris.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(63)

Tonfisklasagne med tomat och kapris

(40)

Rotsellerisoppa med vita bönor och bacon

(25)

Linsgulasch med vitlöksbröd

(27)

Risnudelsallad med tonfisk och lime

(48)

Mozzarellabowl

(14)

Kålwrap med grillade bönbiffar

(11)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(6)