Rispudding med lingon

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Variant med tomtegröt som faktiskt påminner lite om pannacotta. Men på svenska.

Tillagningstid: 25 minuter + 3 tim i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (10)
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 apelsin, skalet
  • 2.5 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 2 dl risgrynsgröt
  • Kolalingon:
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 225 g frysta lingon

Gör så här

  1. Snitta och skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången. Skala apelsinen med potatisskalare.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde tillsammans med vaniljfrön, apelsinskal och socker.
  3. Ta bort kastrullen från värmen. Lägg ner gelatinbladen och rör om tills de smält. Vänd runt med yoghurt och gröt. Häll upp i glas och ställ i kylen minst 3 tim.

Kolalingon

  1. Smält socker i en kastrull på medelhög värme under omrörning. Klicka ner smör när sockret är ljusbrunt och vispa snabbt ihop till en kolasås. Tillsätt hälften av lingonen och låt sockerklumparna som bildas smälta på låg värme. Tillsätt resterande lingon och ställ att svalna.

Till servering

  1. Toppa puddingen med lingon vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2014-12-26

Supergott och väldigt enkelt att svänga ihop (om man har överbliven risgrynsgröt, förstås). En favorit hos oss två jular i rad nu. Vaniljstången kan man med fördel byta mot vaniljsocker så blir det inte fullt så dyrt.

Helena

2013-12-12

Riktigt gott, blev en succe på julförmiddagsfika på jobbet.

Charlotte

2013-12-01

Jag blev inte imponerad. För dyra ingredienser och tidskrävande mot vad det smakade. Lingonen blev goda, men inte heller de var något extra. Kommer hålla mig till pannacotta i fortsättningen.

Liknande recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Färskost med vinbär och honung

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

(5)

Chiayoghurtbägare

(13)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(4)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 vaniljstång
  • 0.5 apelsin, skalet
  • 2.5 gelatinblad
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.75 dl strösocker
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 2 dl risgrynsgröt
  • Kolalingon:
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk smör
  • 225 g frysta lingon

Rispudding med lingon

Betyg (1-5):
3.5 (2 betyg)

Variant med tomtegröt som faktiskt påminner lite om pannacotta. Men på svenska.

Tillagningstid: 25 minuter + 3 tim i kylen
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Snitta och skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången. Skala apelsinen med potatisskalare.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädde tillsammans med vaniljfrön, apelsinskal och socker.
  3. Ta bort kastrullen från värmen. Lägg ner gelatinbladen och rör om tills de smält. Vänd runt med yoghurt och gröt. Häll upp i glas och ställ i kylen minst 3 tim.

Kolalingon

  1. Smält socker i en kastrull på medelhög värme under omrörning. Klicka ner smör när sockret är ljusbrunt och vispa snabbt ihop till en kolasås. Tillsätt hälften av lingonen och låt sockerklumparna som bildas smälta på låg värme. Tillsätt resterande lingon och ställ att svalna.

Till servering

  1. Toppa puddingen med lingon vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Maria

2014-12-26

Supergott och väldigt enkelt att svänga ihop (om man har överbliven risgrynsgröt, förstås). En favorit hos oss två jular i rad nu. Vaniljstången kan man med fördel byta mot vaniljsocker så blir det inte fullt så dyrt.

Helena

2013-12-12

Riktigt gott, blev en succe på julförmiddagsfika på jobbet.

Charlotte

2013-12-01

Jag blev inte imponerad. För dyra ingredienser och tidskrävande mot vad det smakade. Lingonen blev goda, men inte heller de var något extra. Kommer hålla mig till pannacotta i fortsättningen.

Liknande recept

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Färskost med vinbär och honung

(0)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Varm riskaka med hemgjord jordgubbssylt

(5)

Chiayoghurtbägare

(13)

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

(11)

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies