Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

En krämig risotto med rostade nötter, getost och rödbetor ... Magisk kombination!

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg färska rödbetor
  • 0.5 knipplök, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • Till servering
  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g chèvre
  • 70 g rucola
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor.
  2. Fräs löken 1 minut i olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs 1 minut till. Häll i buljong och vin lite i taget i omgångar under tiden riset sjuder på svag värme. Rör då och då.
  3. Risotton ska vara krämig, inte torr. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Gnugga loss skalet i en kökshandduk och hacka nötterna grovt.
  4. Häll upp risotton på ett serveringsfat och toppa med rödbetor, bitar av chèvre, rucola och hasselnötter. Strö över flingsalt.

Tips

Det är även gott att rosta rödbetorna i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matilda

2020-02-01

Gott! Däremot stämmer inte mängden buljong, riset blev inte klart med bara 8 dl utan jag fick koka upp mer efterhand.

Mia

2019-09-28

Supergod, vi ugnsbakade rödbetorna med olivolja och salt.

Tilda

2018-03-14

Jättegod!

Liknande recept

Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fläskkarréspett med wokad rissallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

Betyg
Betyg
(21)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 1 kg färska rödbetor
  • 0.5 knipplök, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • Till servering
  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g chèvre
  • 70 g rucola
  • flingsalt

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

En krämig risotto med rostade nötter, getost och rödbetor ... Magisk kombination!

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor.
  2. Fräs löken 1 minut i olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs 1 minut till. Häll i buljong och vin lite i taget i omgångar under tiden riset sjuder på svag värme. Rör då och då.
  3. Risotton ska vara krämig, inte torr. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Gnugga loss skalet i en kökshandduk och hacka nötterna grovt.
  4. Häll upp risotton på ett serveringsfat och toppa med rödbetor, bitar av chèvre, rucola och hasselnötter. Strö över flingsalt.

Tips

Det är även gott att rosta rödbetorna i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Matilda

2020-02-01

Gott! Däremot stämmer inte mängden buljong, riset blev inte klart med bara 8 dl utan jag fick koka upp mer efterhand.

Mia

2019-09-28

Supergod, vi ugnsbakade rödbetorna med olivolja och salt.

Tilda

2018-03-14

Jättegod!

Liknande recept

Spara recept

Italiensk gratäng med musslor och pecorino

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Wok med ris

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Fläskkarréspett med wokad rissallad

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kyckling korma med kryddigt ris

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Indiskt kryddris

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Asiatiska kycklingbiffar med mango chutney

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Fyllda auberginer

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Vietnamesiska kycklingspett med rissallad

Betyg
Betyg
(21)