Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

En krämig risotto med rostade nötter, getost och rödbetor ... Magisk kombination!

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 st
  • 1 kg färska rödbetor
  • 0.5 knipplök, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • Till servering
  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g chèvre
  • 70 g rucola
  • flingsalt

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor.
  2. Fräs löken 1 minut i olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs 1 minut till. Häll i buljong och vin lite i taget i omgångar under tiden riset sjuder på svag värme. Rör då och då.
  3. Risotton ska vara krämig, inte torr. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Gnugga loss skalet i en kökshandduk och hacka nötterna grovt.
  4. Häll upp risotton på ett serveringsfat och toppa med rödbetor, bitar av chèvre, rucola och hasselnötter. Strö över flingsalt.

Tips

Det är även gott att rosta rödbetorna i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tilda

2018-03-14

Jättegod!

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Klassisk lasagne

(64)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)
10 st
  • Ingredienser 10 st
  • 1 kg färska rödbetor
  • 0.5 knipplök, finhackad
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl torrt vitt vin
  • Till servering
  • 1 dl hasselnötter
  • 200 g chèvre
  • 70 g rucola
  • flingsalt

Risotto med rödbetor, chèvre och rostade hasselnötter

Betyg (1-5):
4.25 (8 betyg)

En krämig risotto med rostade nötter, getost och rödbetor ... Magisk kombination!

Tillagningstid: 35 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna i saltat vatten tills de är mjuka. Gnid loss skalet och skär dem i klyftor.
  2. Fräs löken 1 minut i olja i en kastrull. Tillsätt riset och fräs 1 minut till. Häll i buljong och vin lite i taget i omgångar under tiden riset sjuder på svag värme. Rör då och då.
  3. Risotton ska vara krämig, inte torr. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills skalet börjar spricka. Gnugga loss skalet i en kökshandduk och hacka nötterna grovt.
  4. Häll upp risotton på ett serveringsfat och toppa med rödbetor, bitar av chèvre, rucola och hasselnötter. Strö över flingsalt.

Tips

Det är även gott att rosta rödbetorna i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tilda

2018-03-14

Jättegod!

Liknande recept

Bowl med sashimilax

(3)

Räksallad med japansk dressing

(85)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(0)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo

(7)

Bruschetta med kyckling

(8)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer

(0)

Klassisk lasagne

(64)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies