Risotto med matvete och rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (12 betyg)

Smakrik risotto på matvete med färska rödbetor, som toppas med chèvre, rucola och pumpakärnor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska rödbetor
  • 7 dl vatten, 4 + 3 dl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl matvete
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk olivolja
  • Till servering
  • 200 g chèvre
  • 35 g rucola
  • 30 g pumpakärna, torrostade
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär i bitar. Lägg i en kastrull och häll på vatten precis så det täcker, ca 4 dl. Salta och koka under lock tills rödbetorna är mjuka med liten kärna kvar.
  2. Tillsätt resten av vattnet, matvete, buljongtärning och vin. Låt sjuda tills vattnet har kokat in. Rör om då och då tills den känns krämig. Späd med mer vatten om det behövs.
  3. Avsluta med olivoljan. Toppa med chèvre, rucola, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(150)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g färska rödbetor
  • 7 dl vatten, 4 + 3 dl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl matvete
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk olivolja
  • Till servering
  • 200 g chèvre
  • 35 g rucola
  • 30 g pumpakärna, torrostade
  • nymalen svartpeppar

Risotto med matvete och rödbetor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.58 (12 betyg)

Smakrik risotto på matvete med färska rödbetor, som toppas med chèvre, rucola och pumpakärnor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär i bitar. Lägg i en kastrull och häll på vatten precis så det täcker, ca 4 dl. Salta och koka under lock tills rödbetorna är mjuka med liten kärna kvar.
  2. Tillsätt resten av vattnet, matvete, buljongtärning och vin. Låt sjuda tills vattnet har kokat in. Rör om då och då tills den känns krämig. Späd med mer vatten om det behövs.
  3. Avsluta med olivoljan. Toppa med chèvre, rucola, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Vårrullar med köttfärs

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(150)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)