För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Risotto med matvete och rödbetor

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Smakrik risotto på matvete med färska rödbetor, som toppas med chèvre, rucola och pumpakärnor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färska rödbetor
  • 7 dl vatten, 4 + 3 dl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl matvete
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk olivolja
  • Till servering
  • 200 g chèvre
  • 35 g rucola
  • 30 g pumpakärna, torrostade
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär i bitar. Lägg i en kastrull och häll på vatten precis så det täcker, ca 4 dl. Salta och koka under lock tills rödbetorna är mjuka med liten kärna kvar.
  2. Tillsätt resten av vattnet, matvete, buljongtärning och vin. Låt sjuda tills vattnet har kokat in. Rör om då och då tills den känns krämig. Späd med mer vatten om det behövs.
  3. Avsluta med olivoljan. Toppa med chèvre, rucola, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(69)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(62)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(76)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(15)

Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

(68)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(29)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 500 g färska rödbetor
  • 7 dl vatten, 4 + 3 dl
  • 0.5 tsk salt
  • 4 dl matvete
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 2 msk olivolja
  • Till servering
  • 200 g chèvre
  • 35 g rucola
  • 30 g pumpakärna, torrostade
  • nymalen svartpeppar

Risotto med matvete och rödbetor

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Smakrik risotto på matvete med färska rödbetor, som toppas med chèvre, rucola och pumpakärnor.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala rödbetorna och skär i bitar. Lägg i en kastrull och häll på vatten precis så det täcker, ca 4 dl. Salta och koka under lock tills rödbetorna är mjuka med liten kärna kvar.
  2. Tillsätt resten av vattnet, matvete, buljongtärning och vin. Låt sjuda tills vattnet har kokat in. Rör om då och då tills den känns krämig. Späd med mer vatten om det behövs.
  3. Avsluta med olivoljan. Toppa med chèvre, rucola, rostade pumpakärnor och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(69)

Borsjtj med kryddig korv

(21)

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(62)

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

(76)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(15)

Lotta Lundgren - Färskpotatispaj med ricotta och pesto

(68)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(21)

Kål- och färsfyllda vårrullar

(29)