Risotto al funghi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (33 betyg)

Den perfekta höstrisotton - kräver sin omrörning och kärlek, men ack så gott det blir.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 50 g smör
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin eller buljong
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • 200 g blandad svamp, t ex karljohan, kantareller eller champinjoner, i bitar
  • 1 dl finriven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Fräs löken cirka 3 minuter utan att den tar färg i två tredjedelar av smöret i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut.
  2. Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör då och då, fortsätt att späda med buljongen lite åt gången tills allt kokat in och risotton är krämig. Det tar 20-25 minuter.
  3. Stek svampen i resten av smöret i en stor stekpanna. Blanda ner svampen och osten i risotton. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marco

2015-09-08

Det heter Risotto AI funghi, inte risotto AL funghi

Liknande recept

Spara recept

Svamprisotto med kyckling

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Risotto med karljohansvamp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Svamprisotto med Västerbottensost och chorizovinägrett

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Risotto med svamp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tryffelrisotto med svamp och fläsk

Betyg
Betyg
(21)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 50 g smör
  • 3 dl arborioris
  • 2 dl vitt matlagningsvin eller buljong
  • 5 dl grönsaksbuljong av fond eller tärning
  • 200 g blandad svamp, t ex karljohan, kantareller eller champinjoner, i bitar
  • 1 dl finriven parmesan
  • 0.5 tsk svartpeppar

Risotto al funghi

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.55 (33 betyg)

Den perfekta höstrisotton - kräver sin omrörning och kärlek, men ack så gott det blir.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken cirka 3 minuter utan att den tar färg i två tredjedelar av smöret i en gryta. Lägg i riset och rör tills riskornen ser genomskinliga ut.
  2. Häll på vinet, rör om och koka på svag värme. Rör då och då, fortsätt att späda med buljongen lite åt gången tills allt kokat in och risotton är krämig. Det tar 20-25 minuter.
  3. Stek svampen i resten av smöret i en stor stekpanna. Blanda ner svampen och osten i risotton. Smaka av med salt och peppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Marco

2015-09-08

Det heter Risotto AI funghi, inte risotto AL funghi

Liknande recept

Spara recept

Svamprisotto med kyckling

Betyg
Betyg
(56)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(30)
Spara recept

Risotto med karljohansvamp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Svamprisotto med Västerbottensost och chorizovinägrett

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Spenatrisotto med ädelost och svamp

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Risotto med svamp

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Kantarellrisotto med sej

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Tryffelrisotto med svamp och fläsk

Betyg
Betyg
(21)