Risgrynspudding med saffran

Betyg (1-5):
3.26 (23 betyg)

Risgrynsgröt, mandel och saffran blir tillsammans denna fantastiska risgrynspudding att servera till jul! God att servera med fileade apelsinklyftor, honung och ingefära.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 3 dl risgrynsgröt ca 300 g
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 g saffran
  • Till servering:
  • 4 msk honung
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 2 fileade apelsiner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till risgrynspuddingen i en bunke. Häll smeten i en ugnssäker form ca 15 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Blanda honung, ingefära och apelsinfiléer och servera till risgrynspuddingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monika Johansson

2015-12-23

Skall honung, ingefära och apelsinfileer värmas upp innan servering?

Yvonne

2013-12-09

Sagolik god och passar lika bra till dessert som mellanmål

Liknande recept

Vaniljkräm

(72)

Glass med julsmak

(0)

Bananplättar med kokos

(12)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Smördegsflarn med äpplen och ingefärsmarmelad

(6)

Inkokta plommon med mandelsmulor och kardemummasås

(0)

Kokostårta

(22)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl risgrynsgröt ca 300 g
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 g saffran
  • Till servering:
  • 4 msk honung
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 2 fileade apelsiner

Risgrynspudding med saffran

Betyg (1-5):
3.26 (23 betyg)

Risgrynsgröt, mandel och saffran blir tillsammans denna fantastiska risgrynspudding att servera till jul! God att servera med fileade apelsinklyftor, honung och ingefära.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till risgrynspuddingen i en bunke. Häll smeten i en ugnssäker form ca 15 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Blanda honung, ingefära och apelsinfiléer och servera till risgrynspuddingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monika Johansson

2015-12-23

Skall honung, ingefära och apelsinfileer värmas upp innan servering?

Yvonne

2013-12-09

Sagolik god och passar lika bra till dessert som mellanmål

Liknande recept

Vaniljkräm

(72)

Glass med julsmak

(0)

Bananplättar med kokos

(12)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Smördegsflarn med äpplen och ingefärsmarmelad

(6)

Inkokta plommon med mandelsmulor och kardemummasås

(0)

Kokostårta

(22)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies