
Risgrynspudding med saffran
Betyg (1-5):
Risgrynsgröt, mandel och saffran blir tillsammans denna fantastiska risgrynspudding att servera till jul! God att servera med fileade apelsinklyftor, honung och ingefära.
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- (9)
- 3 dl risgrynsgröt ca 300 g
- 1 dl grädde
- 2 ägg
- 1 dl hackad mandel
- 2 msk strösocker
- 0.5 g saffran
- Till servering:
- 4 msk honung
- 0.5 tsk malen ingefära
- 2 fileade apelsiner
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till risgrynspuddingen i en bunke. Häll smeten i en ugnssäker form ca 15 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
- Blanda honung, ingefära och apelsinfiléer och servera till risgrynspuddingen.
Liknande recept
Risgrynspudding med saffran
Betyg (1-5):
Risgrynsgröt, mandel och saffran blir tillsammans denna fantastiska risgrynspudding att servera till jul! God att servera med fileade apelsinklyftor, honung och ingefära.
Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Blanda alla ingredienser till risgrynspuddingen i en bunke. Häll smeten i en ugnssäker form ca 15 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
- Blanda honung, ingefära och apelsinfiléer och servera till risgrynspuddingen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2015-12-23
Skall honung, ingefära och apelsinfileer värmas upp innan servering?
2013-12-09
Sagolik god och passar lika bra till dessert som mellanmål
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Monika Johansson
2015-12-23
Skall honung, ingefära och apelsinfileer värmas upp innan servering?
Yvonne
2013-12-09
Sagolik god och passar lika bra till dessert som mellanmål