Risgrynspudding med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.42 (26 betyg)

Risgrynsgröt, mandel och saffran blir tillsammans denna fantastiska risgrynspudding att servera till jul! God att servera med fileade apelsinklyftor, honung och ingefära.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl risgrynsgröt ca 300 g
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 g saffran
  • Till servering:
  • 4 msk honung
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 2 fileade apelsiner

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till risgrynspuddingen i en bunke. Häll smeten i en ugnssäker form ca 15 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Blanda honung, ingefära och apelsinfiléer och servera till risgrynspuddingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monika Johansson

2015-12-23

Skall honung, ingefära och apelsinfileer värmas upp innan servering?

Yvonne

2013-12-09

Sagolik god och passar lika bra till dessert som mellanmål

Liknande recept

Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saffrans- och rosenglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Banansemifreddo med kaffekolasås och kokos

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hemlagad nyponsoppa med mandelbiskvier

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Moccadrink med glass

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelkaka med kanel

Betyg
Betyg
(5)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 3 dl risgrynsgröt ca 300 g
  • 1 dl grädde
  • 2 ägg
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 g saffran
  • Till servering:
  • 4 msk honung
  • 0.5 tsk malen ingefära
  • 2 fileade apelsiner

Risgrynspudding med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.42 (26 betyg)

Risgrynsgröt, mandel och saffran blir tillsammans denna fantastiska risgrynspudding att servera till jul! God att servera med fileade apelsinklyftor, honung och ingefära.

Tillagningstid: 25 minuter
Ugnstemperatur:200º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till risgrynspuddingen i en bunke. Häll smeten i en ugnssäker form ca 15 x 20 cm. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
  2. Blanda honung, ingefära och apelsinfiléer och servera till risgrynspuddingen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Monika Johansson

2015-12-23

Skall honung, ingefära och apelsinfileer värmas upp innan servering?

Yvonne

2013-12-09

Sagolik god och passar lika bra till dessert som mellanmål

Liknande recept

Spara recept

Äppelterrine med lagerbladsglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Saffrans- och rosenglass

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Banansemifreddo med kaffekolasås och kokos

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillade persikor med raw kokos

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Hemlagad nyponsoppa med mandelbiskvier

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Moccadrink med glass

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

"Vanilla bowl" - vaniljkräm med frukt

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Äppelkaka med kanel

Betyg
Betyg
(5)