Risfyllda grönsaker

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Solmogna fyllda grönsaker. Recept ur kokboken Jill och Marias Taverna.

Tillagningstid: 20 min + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 4 bifftomater
  • 4 gröna paprikor
  • 2 gula lökar, finhackade
  • olivolja, till stekning
  • 2.5 dl långkornigt ris
  • 5 salladslökar, tunt skurna
  • 1.5 dl hackad bladpersilja
  • 1.5 dl hackad färsk mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl vatten

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär ett lock av tomaterna och gröp ur dem, ställ dem upp och ner så att vätskan kan rinna ut. Hacka innanmätet. Skär ett lock av paprikorna och gröp ur dem. Spara alla lock.
  2. Stek löken i olja tills den mjuknar utan att få färg. Tillsätt riset och fräs under omrörning tills det blir genomskinligt. Blanda ner tomathacket, salladslök, örter, olja, salt och peppar.
  3. Fyll tomater och paprikor med risfyllning till 2/3. Lägg på locken och ställ i en smord ugnsform. Häll vattnet runt om och tillaga mitt i ugnen tills riset mjuknat, ca 45 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 4 bifftomater
  • 4 gröna paprikor
  • 2 gula lökar, finhackade
  • olivolja, till stekning
  • 2.5 dl långkornigt ris
  • 5 salladslökar, tunt skurna
  • 1.5 dl hackad bladpersilja
  • 1.5 dl hackad färsk mynta
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 dl vatten

Risfyllda grönsaker

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Solmogna fyllda grönsaker. Recept ur kokboken Jill och Marias Taverna.

Tillagningstid: 20 min + 45 min i ugnen
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skär ett lock av tomaterna och gröp ur dem, ställ dem upp och ner så att vätskan kan rinna ut. Hacka innanmätet. Skär ett lock av paprikorna och gröp ur dem. Spara alla lock.
  2. Stek löken i olja tills den mjuknar utan att få färg. Tillsätt riset och fräs under omrörning tills det blir genomskinligt. Blanda ner tomathacket, salladslök, örter, olja, salt och peppar.
  3. Fyll tomater och paprikor med risfyllning till 2/3. Lägg på locken och ställ i en smord ugnsform. Häll vattnet runt om och tillaga mitt i ugnen tills riset mjuknat, ca 45 min.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Gazpacho med pizzabullar - Coop

(9)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini - Coop

(13)

Fish tacos deluxe - Coop

(30)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Sliders med halloumi och BBQ-sås - Coop

(4)

Fårost- och crème fraiche-gratinerade auberginer - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies