Risbollar med räkor och limedipp

Betyg (1-5):
3.1 (20 betyg)

Fantastiska små bollar med pikant dippsås. Förträffliga som entré eller plockmat.

Tillagningstid: 30 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 2 dl sushiris eller grötris
  • 4 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 200 g skalade, hackade räkor
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • Limedipp:
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl söt chilisås
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Koka upp ris och vatten i en kastrull. Koka ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i fisksås, räkor och gräslök. Tryck ihop riset, lägg på locket igen och låt det svalna.
  2. Forma små bollar av risblandningen, drygt 1 msk till varje. Det går lättast med vattenfuktade händer. Rulla bollarna i sesamfrön och låt dem stelna till lite. Stick cocktailpinnar i dem eller ät dem med pinnar.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Dippa bollarna i såsen och servera som tilltugg eller liten entrérätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Varm musselmacka

(2)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Mexikansk räksallad i glas

(4)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Räkor med mango, chili och koriander

(56)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 2 dl sushiris eller grötris
  • 4 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 200 g skalade, hackade räkor
  • 3 msk finklippt gräslök
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • Limedipp:
  • 1 lime, pressad saft
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl söt chilisås
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk socker
  • 1 pressad vitlöksklyfta

Risbollar med räkor och limedipp

Betyg (1-5):
3.1 (20 betyg)

Fantastiska små bollar med pikant dippsås. Förträffliga som entré eller plockmat.

Tillagningstid: 30 minuter
30 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp ris och vatten i en kastrull. Koka ca 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda i fisksås, räkor och gräslök. Tryck ihop riset, lägg på locket igen och låt det svalna.
  2. Forma små bollar av risblandningen, drygt 1 msk till varje. Det går lättast med vattenfuktade händer. Rulla bollarna i sesamfrön och låt dem stelna till lite. Stick cocktailpinnar i dem eller ät dem med pinnar.
  3. Blanda alla ingredienser till såsen.
  4. Dippa bollarna i såsen och servera som tilltugg eller liten entrérätt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Snacksticks med musslor/bacon och getost/zucchini

(4)

Varm musselmacka

(2)

Äppel- och räksalsa i endiveblad

(1)

Mexikansk räksallad i glas

(4)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Pankostekta kräftstjärtar

(15)

Räkor med mango, chili och koriander

(56)

Caesarsallad med grillade kungsräkor

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies