Ris- och linspanna med crunch

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Har du överblivet ris, gör en rätt på kylskåpsrester med ingefära, grönsaker och röda linser.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g grönkål, eller annan kål, plockade blad
  • 200 g blomkål
  • 0.5 dl färsk ingefära, finstrimlad
  • 1 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt)
  • 6 dl kokt ris (ca 2,5 dl okokt)
  • flingsalt
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl kokosflakes
  • 1 dl torrostade salta cashewnötter

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kålen under omrörning någon minut. Häll upp på ett fat.
  2. Sänk värmen. Stek blomkål och ingefära i smör och gurkmeja något mjuka och fint gula. Häll upp på ett fat. Skölj linserna och låt rinna av. Lägg det kokta riset i stekpannan tillsammans med linserna och stek under omrörning tills det är varmt.
  3. Vänd ner kålen och sist blomkålen. Smaka av med salt och toppa med russin, kokos och cashewnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

(5)

Indiskt kryddris

(12)

Fried rice med grönsaker och ägg

(62)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(4)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

(29)

Sparrisrisotto med parmesan

(14)

Mozzarellabowl

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g grönkål, eller annan kål, plockade blad
  • 200 g blomkål
  • 0.5 dl färsk ingefära, finstrimlad
  • 1 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt)
  • 6 dl kokt ris (ca 2,5 dl okokt)
  • flingsalt
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl kokosflakes
  • 1 dl torrostade salta cashewnötter

Ris- och linspanna med crunch

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Har du överblivet ris, gör en rätt på kylskåpsrester med ingefära, grönsaker och röda linser.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kålen under omrörning någon minut. Häll upp på ett fat.
  2. Sänk värmen. Stek blomkål och ingefära i smör och gurkmeja något mjuka och fint gula. Häll upp på ett fat. Skölj linserna och låt rinna av. Lägg det kokta riset i stekpannan tillsammans med linserna och stek under omrörning tills det är varmt.
  3. Vänd ner kålen och sist blomkålen. Smaka av med salt och toppa med russin, kokos och cashewnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

(5)

Indiskt kryddris

(12)

Fried rice med grönsaker och ägg

(62)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris

(4)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel

(29)

Sparrisrisotto med parmesan

(14)

Mozzarellabowl

(11)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies