Ris- och linspanna med crunch

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Har du överblivet ris, gör en rätt på kylskåpsrester med ingefära, grönsaker och röda linser.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g grönkål, eller annan kål, plockade blad
  • 200 g blomkål
  • 0.5 dl färsk ingefära, finstrimlad
  • 1 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt)
  • 6 dl kokt ris (ca 2,5 dl okokt)
  • flingsalt
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl kokosflakes
  • 1 dl torrostade salta cashewnötter

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kålen under omrörning någon minut. Häll upp på ett fat.
  2. Sänk värmen. Stek blomkål och ingefära i smör och gurkmeja något mjuka och fint gula. Häll upp på ett fat. Skölj linserna och låt rinna av. Lägg det kokta riset i stekpannan tillsammans med linserna och stek under omrörning tills det är varmt.
  3. Vänd ner kålen och sist blomkålen. Smaka av med salt och toppa med russin, kokos och cashewnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indiskt kryddris - Coop

(12)

Teriyakilax med gurksallad och ris - Coop

(8)

Stek råris med grönkål, cashewnötter och ägg - Coop

(4)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Indisk kikärtsgryta - Coop

(7)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel - Coop

(29)

Sparrisrisotto med parmesan - Coop

(13)

Mozzarellabowl - Coop

(9)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 tsk rapsolja
  • 200 g grönkål, eller annan kål, plockade blad
  • 200 g blomkål
  • 0.5 dl färsk ingefära, finstrimlad
  • 1 msk smör
  • 1 tsk gurkmeja
  • 290 g kokta röda linser, på burk (bruttovikt)
  • 6 dl kokt ris (ca 2,5 dl okokt)
  • flingsalt
  • 0.5 dl russin
  • 0.5 dl kokosflakes
  • 1 dl torrostade salta cashewnötter

Ris- och linspanna med crunch

Betyg (1-5):
4 (7 betyg)

Har du överblivet ris, gör en rätt på kylskåpsrester med ingefära, grönsaker och röda linser.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs kålen under omrörning någon minut. Häll upp på ett fat.
  2. Sänk värmen. Stek blomkål och ingefära i smör och gurkmeja något mjuka och fint gula. Häll upp på ett fat. Skölj linserna och låt rinna av. Lägg det kokta riset i stekpannan tillsammans med linserna och stek under omrörning tills det är varmt.
  3. Vänd ner kålen och sist blomkålen. Smaka av med salt och toppa med russin, kokos och cashewnötter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Indiskt kryddris - Coop

(12)

Teriyakilax med gurksallad och ris - Coop

(8)

Stek råris med grönkål, cashewnötter och ägg - Coop

(4)

Friterade kräftstjärtar med dippsås och ris - Coop

(1)

Indisk kikärtsgryta - Coop

(7)

Syrlig kycklinggryta med smak av kanel - Coop

(29)

Sparrisrisotto med parmesan - Coop

(13)

Mozzarellabowl - Coop

(9)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies