Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg (1-5):
4.08 (12 betyg)

Har du provat den här kombon? Om inte, gör det!

Tillagningstid: 35 min + ev 8 tim att blötlägga bönor
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 burk kokta svarta bönor (alt 2 dl torkade att koka själv)
  • 3 dl basmatiris
  • 4.5 dl vatten
  • 0.5 kg butternutpumpa
  • 1 silverlök
  • 1 msk curry
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk kokosfett
  • 1.5 dl russin
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 1 tsk salt
  • Granatäppelsallad:
  • 1 granatäpple
  • 1 krispsallad
  • 1 dl hackad dill

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj riset under rinnande kallt vatten tills vattnet är klart. Häll riset och vattnet i en kastrull. Koka upp, rör om och låt koka på svag värme 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt vila 10 min.
  2. Skala och skär pumpan i bitar. Vänd runt med strimlad lök, curry, chiliflakes, salt och kokosfett. Fördela på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Blanda riset med pumpa, bönor, russin och pinjenötter.
  4. Bryt bitar av salladen och blanda med granatäppelkärnor och dill. Servera salladen till maten eller vänd ner den. Peter Norman kokar sina bönor själv efter blötläggning men vi tar en genväg med bönor på burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2019-11-18

Super god maträtt som uppskattades även av kidsen 3 och 5 år. Vi hade ingen curry hemma men tog lite annat av indisk karaktär. Mycket gott!

Kristin

2015-09-29

En mycket fräsch och god maträtt. Blanda inte i salladen om du vill ha rester till senare. För en gångs skull känner jag att man inte behöver göra om receptet, det var perfekt som det var.

Liknande recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 burk kokta svarta bönor (alt 2 dl torkade att koka själv)
  • 3 dl basmatiris
  • 4.5 dl vatten
  • 0.5 kg butternutpumpa
  • 1 silverlök
  • 1 msk curry
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk kokosfett
  • 1.5 dl russin
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 1 tsk salt
  • Granatäppelsallad:
  • 1 granatäpple
  • 1 krispsallad
  • 1 dl hackad dill

Ris med pumpa, svarta bönor och granatäppelsallad

Betyg (1-5):
4.08 (12 betyg)

Har du provat den här kombon? Om inte, gör det!

Tillagningstid: 35 min + ev 8 tim att blötlägga bönor
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skölj riset under rinnande kallt vatten tills vattnet är klart. Häll riset och vattnet i en kastrull. Koka upp, rör om och låt koka på svag värme 10 min. Ta kastrullen från värmen och låt vila 10 min.
  2. Skala och skär pumpan i bitar. Vänd runt med strimlad lök, curry, chiliflakes, salt och kokosfett. Fördela på en ugnsplåt och rosta mitt i ugnen ca 30 min.
  3. Blanda riset med pumpa, bönor, russin och pinjenötter.
  4. Bryt bitar av salladen och blanda med granatäppelkärnor och dill. Servera salladen till maten eller vänd ner den. Peter Norman kokar sina bönor själv efter blötläggning men vi tar en genväg med bönor på burk.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



My

2019-11-18

Super god maträtt som uppskattades även av kidsen 3 och 5 år. Vi hade ingen curry hemma men tog lite annat av indisk karaktär. Mycket gott!

Kristin

2015-09-29

En mycket fräsch och god maträtt. Blanda inte i salladen om du vill ha rester till senare. För en gångs skull känner jag att man inte behöver göra om receptet, det var perfekt som det var.

Liknande recept

Tacorulle med granatäpple och rödkål

(11)

Grillad kyckling med grön asiatisk sallad

(12)

Risnudelsallad med broccoli

(9)

Fattiga riddare med bönor i tomatsås och vitlöksfrästa haricots verts

(0)

Zucchinistubbar med röda linser och matvete

(28)

Grönkålspaj med feta och pumpakärnor

(121)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies