Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg (1-5):
3.61 (28 betyg)

En riktigt god variant på en oumbärlig nostalgirätt.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 1.5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 kanelstång
  • 3 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Björnbärscoulis:
  • 300 g björnbär
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl socker

Gör så här

  1. Mät upp ris, vatten, smör eller margarin och salt i en rymlig gryta. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt mjölken lite i taget, rör om och låt gröten koka upp innan nästa mjölkskvätt hälls i. Lägg gärna i en eller två bitar hel kanel.
  2. Ställ sedan grytan, täckt med lock, på mycket svag värme så att gröten inte bränns. Låt gröten svälla utan omrörning ovanpå spisen ca 40 min eller i 100° ugnsvärme ca 1 timme. Låt gröten kallna, gärna över natten (i kylen).

Björnbärscoulis

  1. Blanda bär (spara gärna några till garnering), vin och socker i en kastrull. Låt alltsammans koka upp och sedan småputtra i cirka 15 min, tills såsen tjocknat något. Rör då och då. Låt svalna.
  2. Blanda den kalla gröten med vispad grädde, socker och vaniljsocker. Lägg upp i portionsskålar eller glas och skeda över avsvalnad coulis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise Lotte

2016-12-19

Jättegott och ny smak med björnbären!

Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Frasvåfflor - Coop

(123)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 1.5 dl grötris
  • 3 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 6 dl mjölk
  • 3 dl vispad grädde
  • 1 kanelstång
  • 3 msk socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Björnbärscoulis:
  • 300 g björnbär
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl socker

Ris à la Malta med björnbärscoulis

Betyg (1-5):
3.61 (28 betyg)

En riktigt god variant på en oumbärlig nostalgirätt.

Tillagningstid: 2 timmar
8 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mät upp ris, vatten, smör eller margarin och salt i en rymlig gryta. Koka upp och koka under lock på svag värme ca 10 minuter. Tillsätt mjölken lite i taget, rör om och låt gröten koka upp innan nästa mjölkskvätt hälls i. Lägg gärna i en eller två bitar hel kanel.
  2. Ställ sedan grytan, täckt med lock, på mycket svag värme så att gröten inte bränns. Låt gröten svälla utan omrörning ovanpå spisen ca 40 min eller i 100° ugnsvärme ca 1 timme. Låt gröten kallna, gärna över natten (i kylen).

Björnbärscoulis

  1. Blanda bär (spara gärna några till garnering), vin och socker i en kastrull. Låt alltsammans koka upp och sedan småputtra i cirka 15 min, tills såsen tjocknat något. Rör då och då. Låt svalna.
  2. Blanda den kalla gröten med vispad grädde, socker och vaniljsocker. Lägg upp i portionsskålar eller glas och skeda över avsvalnad coulis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lise Lotte

2016-12-19

Jättegott och ny smak med björnbären!

Liknande recept

Mango och hallon med vaniljkesella och nötter - Coop

(2)

Chiayoghurtbägare - Coop

(11)

Bananpannkakor - Coop

(32)

Saffransvåfflor med hallon och grädde - Coop

(1)

Vattenmelonsoppa - Coop

(0)

Hallonsmoothie - Coop

(7)

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor - Coop

(20)

Frasvåfflor - Coop

(123)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies