Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.83 (24 betyg)

Ris à la Malta är en riktig klassiker. Här med smak av honung, pepparkakor och apelsin.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl kall risgrynsgröt
  • 1 vaniljstång
  • 3 apelsiner
  • 4 msk honung
  • 12 pepparkakor

Gör så här

  1. Vispa grädden och blanda den med gröt och frön från en vaniljstång. Skala apelsinerna så att fruktköttet blir synligt med en vass kniv och skär ut varje filé för sig.
  2. Varva gröt, apelsiner och honung i en stor skål eller mindre portionsformar. Toppa med krossade pepparkakor.

Tips

Köp färdig gröt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeeranan

2011-12-14

Det gillar jag verkligen

Liknande recept

Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(16)
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 2 dl vispgrädde
  • 5 dl kall risgrynsgröt
  • 1 vaniljstång
  • 3 apelsiner
  • 4 msk honung
  • 12 pepparkakor

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.83 (24 betyg)

Ris à la Malta är en riktig klassiker. Här med smak av honung, pepparkakor och apelsin.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden och blanda den med gröt och frön från en vaniljstång. Skala apelsinerna så att fruktköttet blir synligt med en vass kniv och skär ut varje filé för sig.
  2. Varva gröt, apelsiner och honung i en stor skål eller mindre portionsformar. Toppa med krossade pepparkakor.

Tips

Köp färdig gröt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Jeeranan

2011-12-14

Det gillar jag verkligen

Liknande recept

Spara recept

Äggvåfflor

Betyg
Betyg
(89)
Spara recept

Yoghurt med honung och bär eller frukt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Våfflor med blåbärsyoghurt

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Körsbärstrifle med kardemummaskorpor

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Saffransvåfflor med hallon och grädde

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Hallonsmoothie

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Chiayoghurtbägare

Betyg
Betyg
(16)