
Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor
Betyg (1-5):
Ris à la Malta är en riktig klassiker. Här med smak av honung, pepparkakor och apelsin.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 2 dl vispgrädde
- 5 dl kall risgrynsgröt
- 1 vaniljstång
- 3 apelsiner
- 4 msk honung
- 12 pepparkakor
Gör så här
- Vispa grädden och blanda den med gröt och frön från en vaniljstång. Skala apelsinerna så att fruktköttet blir synligt med en vass kniv och skär ut varje filé för sig.
- Varva gröt, apelsiner och honung i en stor skål eller mindre portionsformar. Toppa med krossade pepparkakor.
Tips

Köp färdig gröt.
Liknande recept
Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor
Betyg (1-5):
Ris à la Malta är en riktig klassiker. Här med smak av honung, pepparkakor och apelsin.
Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Vispa grädden och blanda den med gröt och frön från en vaniljstång. Skala apelsinerna så att fruktköttet blir synligt med en vass kniv och skär ut varje filé för sig.
- Varva gröt, apelsiner och honung i en stor skål eller mindre portionsformar. Toppa med krossade pepparkakor.
Tips

Köp färdig gröt.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Jeeranan
2011-12-14
Det gillar jag verkligen