Ris à la Malta

Betyg (1-5):
2.85 (40 betyg)

En snabblagad klassiker där syrlig apelsin bryter mot mild och krämig sötma.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (5)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 5 dl kall risgrynsgröt, rullpack
  • 4 apelsiner
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Vispa grädden och blanda den med gröten. Skala apelsinerna så att även det vita kommer bort. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor och blanda tre av dem med det gräddblandade riset. Smaksätt med socker och vaniljsocker och garnera med resten av apelsinklyftorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2016-05-28

Varför gnäller man men inte lämnar sitt recept på världens godaste apelsinris?? Då ska man bara hålla igen, anser jag. Sen vad man vill kalla rätten, det var väl ändå en skitsak!!

Gittan

2015-12-23

ja gör med delade vindruvor i , mycket godare tycker vi.

Oweson

2015-12-23

Jag föredrar saftsoppa på min Ris a la Malta. Är otroligt gott.

Berit

2015-11-29

Instämmer helt i Lars-Eriks kommentar. Ris à la Malta är med bär eller sylt. Fast vi som är noga med definitionerna är väl en utdöende art.

Lars-Erik

2015-02-28

Ris `a la Malta är med bär.Detta är apelsinris! Mitt recept på apelsinris är världens godaste! Där fick Ni!

Liknande recept

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chiayoghurtbägare

(13)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor utan ägg

(106)

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

(26)

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

(9)

Ris à la Malta med hjortron

(3)
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 5 dl kall risgrynsgröt, rullpack
  • 4 apelsiner
  • 2 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker

Ris à la Malta

Betyg (1-5):
2.85 (40 betyg)

En snabblagad klassiker där syrlig apelsin bryter mot mild och krämig sötma.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Vispa grädden och blanda den med gröten. Skala apelsinerna så att även det vita kommer bort. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor och blanda tre av dem med det gräddblandade riset. Smaksätt med socker och vaniljsocker och garnera med resten av apelsinklyftorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anders

2016-05-28

Varför gnäller man men inte lämnar sitt recept på världens godaste apelsinris?? Då ska man bara hålla igen, anser jag. Sen vad man vill kalla rätten, det var väl ändå en skitsak!!

Gittan

2015-12-23

ja gör med delade vindruvor i , mycket godare tycker vi.

Oweson

2015-12-23

Jag föredrar saftsoppa på min Ris a la Malta. Är otroligt gott.

Berit

2015-11-29

Instämmer helt i Lars-Eriks kommentar. Ris à la Malta är med bär eller sylt. Fast vi som är noga med definitionerna är väl en utdöende art.

Lars-Erik

2015-02-28

Ris `a la Malta är med bär.Detta är apelsinris! Mitt recept på apelsinris är världens godaste! Där fick Ni!

Liknande recept

Yoghurtbägare med hjortron

(5)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Chiayoghurtbägare

(13)

Hallonsmoothie

(8)

Våfflor utan ägg

(106)

Citrussallad med kanelyoghurt och rostade hasselnötter

(26)

Fikon- och aprikoskompott med yoghurt

(9)

Ris à la Malta med hjortron

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies