Rimmat fläsk med löksås

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Klassisk husmanskost.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (12)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 3 gula lökar, strimlad
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl grädde
  • 2 morötter
  • 100 g rödbeta
  • 0.5 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 500 g rimmat fläsk

Gör så här

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Smält smör i en kastrull och stek löken mjuk utan att få färg. Slå på vatten och lägg i buljongtärning. Låt småputtra 3 min och häll på grädde. Låt sjuda 5 min till och smaka av med salt.
  3. Grovriv morot och rödbeta. Blanda ihop med vitlök, olja, vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket tills fin stekyta på båda sidor. Servera fläsket med kokt potatis, löksås och råkostsalladen.

Servering

Blanda ner torrostade pumpakärnor i salladen.

Tips

Sila bort löken eller mixa såsen slät till de barn som inte gillar lök.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2015-02-05

Min man tog olivolja med citron i råkostsalladen o TUSAN så gott det blev! Rekommenderas!!

Mats

2015-02-03

Oj, vad gott det är med fläsk.

Liknande recept

Fläskgryta i pepparsås

(22)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(18)

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

(6)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(1)

Lammfärsspett med kryddig löksås

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Gravad och grillad oxfilé

(46)

Lammfärsbakad gul lök

(0)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 kg potatis
  • 2 msk smör
  • 3 gula lökar, strimlad
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2.5 dl grädde
  • 2 morötter
  • 100 g rödbeta
  • 0.5 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 500 g rimmat fläsk

Rimmat fläsk med löksås

Betyg (1-5):
3 (2 betyg)

Klassisk husmanskost.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Smält smör i en kastrull och stek löken mjuk utan att få färg. Slå på vatten och lägg i buljongtärning. Låt småputtra 3 min och häll på grädde. Låt sjuda 5 min till och smaka av med salt.
  3. Grovriv morot och rödbeta. Blanda ihop med vitlök, olja, vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp en stekpanna och stek fläsket tills fin stekyta på båda sidor. Servera fläsket med kokt potatis, löksås och råkostsalladen.

Servering

Blanda ner torrostade pumpakärnor i salladen.

Tips

Sila bort löken eller mixa såsen slät till de barn som inte gillar lök.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2015-02-05

Min man tog olivolja med citron i råkostsalladen o TUSAN så gott det blev! Rekommenderas!!

Mats

2015-02-03

Oj, vad gott det är med fläsk.

Liknande recept

Fläskgryta i pepparsås

(22)

Pannbiff med kryddpeppar och stekt lök

(18)

Älgstek med gräddsås och bakad schalottenlök

(6)

Högrevsburgare med ost och karamelliserad lök

(1)

Lammfärsspett med kryddig löksås

(1)

Tacobåtar med kycklingfärs

(3)

Gravad och grillad oxfilé

(46)

Lammfärsbakad gul lök

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies