Rimmat fläsk med äpple och lök

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 500 g skivat rimmat sidfläsk
  • 3 äpplen
  • 1 röd lök
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Skala och skär löken i klyftor och purjolöken i strimlor.
  2. Stek fläsket i sitt eget fett. Lägg upp på fat och håll det varmt. Stek äppelklyftorna på båda sidor i fläskets fett och lägg upp dem bredvid fläsket. Stek sedan löken i smör eller margarin tills den är mjuk och fått färg. Häll ev på lite vatten för att få löken mjukare. Strö ev över hackad persilja.

Servering

Servera med ett gott potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g skivat rimmat sidfläsk
  • 3 äpplen
  • 1 röd lök
  • 0.5 dl vatten
  • 0.5 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 msk hackad persilja

Rimmat fläsk med äpple och lök

Betyg (1-5):
4 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Skala och skär löken i klyftor och purjolöken i strimlor.
  2. Stek fläsket i sitt eget fett. Lägg upp på fat och håll det varmt. Stek äppelklyftorna på båda sidor i fläskets fett och lägg upp dem bredvid fläsket. Stek sedan löken i smör eller margarin tills den är mjuk och fått färg. Häll ev på lite vatten för att få löken mjukare. Strö ev över hackad persilja.

Servering

Servera med ett gott potatismos.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Ugnspannkaka med wokade äpplen

(7)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies