För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rimmad strömming med senapssås

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

En len och god rimmad strömming med smak av senap, dill och vitlök.

Tillagningstid: 20 minuter + 5 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Senapssås med dill:
  • 1 dl söt senap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk bruna senapsfrön

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden.
  2. Blanda vatten, ättika och salt. Låt strömmingen ligga i lagen tills köttet är vitt, cirka 5 timmar. Ta upp dem och låt rinna av ordentligt i ett durkslag.

Senapssås med dill

  1. Blanda senap, majonnäs, vitlök, dill och eventuellt senapsfrön. Vänd ner strömmingsfiléerna och förvara i kylen i en burk med tättslutande lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Kryddsill

(18)

Krämig rucolasill

(7)

Krämig citrongrässill

(1)

Kräftsill

(25)

Sashimilax med sallad

(8)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(15)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 5 dl vatten
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 1 msk salt
  • Senapssås med dill:
  • 1 dl söt senap
  • 2 msk majonnäs
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 dl hackad dill
  • 1 tsk bruna senapsfrön

Rimmad strömming med senapssås

Betyg (1-5):
3.2 (5 betyg)

En len och god rimmad strömming med smak av senap, dill och vitlök.

Tillagningstid: 20 minuter + 5 timmar i kylskåp
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dra av skinnet på strömmingsfiléerna. Det är enklast att ta tag från insidan längst upp vid den tjockaste änden.
  2. Blanda vatten, ättika och salt. Låt strömmingen ligga i lagen tills köttet är vitt, cirka 5 timmar. Ta upp dem och låt rinna av ordentligt i ett durkslag.

Senapssås med dill

  1. Blanda senap, majonnäs, vitlök, dill och eventuellt senapsfrön. Vänd ner strömmingsfiléerna och förvara i kylen i en burk med tättslutande lock.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Jordgubbssallad med varmrökt lax

(84)

Matjessill med medelhavssmaker

(7)

Kryddsill

(18)

Krämig rucolasill

(7)

Krämig citrongrässill

(1)

Kräftsill

(25)

Sashimilax med sallad

(8)

Krämig sill med lime, chili och äpple

(15)