
Ricotta- och valnötsfyllda tomater
Betyg (1-5):
Gröp ur tomaten och fyll den med ricotta, valnötter, vitlök och doftande örtkryddor.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 8 tomater
- 0.5 hackad gul lök
- 3 hackade vitlöksklyftor
- 5 msk olivolja
- 1.5 dl smulat mjukt bröd
- 2 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad timjan
- 2 tsk flingsalt
- 70 g grovhackade valnötter
- 1 dl ricotta
- 2 tsk vit balsamvinäger
- 1 msk ströbröd
- 1 msk balsamvinäger, eventuellt
Gör så här
- Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem. Spara inkråmet. Ställ tomaterna i en ugnssäker form (skär eventuellt av en bit i botten, så de står stadigt).
- Hetta upp 2 matskedar olja och fräs löken någon minut. Tillsätt tomatinkråmet, brödsmulorna, örterna, salt och peppar. Stek tills vätskan är borta. Rör ner valnötter, ricottaost och vinäger.
- Fördela blandningen i tomaterna och sätt på locken. Ringla över 3 matskedar olja och strö på ströbrödet, häll eventuellt över balsamvinäger.
- Gratinera i ugnen 20-25 minuter.
Liknande recept
Ricotta- och valnötsfyllda tomater
Betyg (1-5):
Gröp ur tomaten och fyll den med ricotta, valnötter, vitlök och doftande örtkryddor.
Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem. Spara inkråmet. Ställ tomaterna i en ugnssäker form (skär eventuellt av en bit i botten, så de står stadigt).
- Hetta upp 2 matskedar olja och fräs löken någon minut. Tillsätt tomatinkråmet, brödsmulorna, örterna, salt och peppar. Stek tills vätskan är borta. Rör ner valnötter, ricottaost och vinäger.
- Fördela blandningen i tomaterna och sätt på locken. Ringla över 3 matskedar olja och strö på ströbrödet, häll eventuellt över balsamvinäger.
- Gratinera i ugnen 20-25 minuter.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!