Ricotta- och valnötsfyllda tomater

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Gröp ur tomaten och fyll den med ricotta, valnötter, vitlök och doftande örtkryddor.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 8 tomater
  • 0.5 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 1.5 dl smulat mjukt bröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g grovhackade valnötter
  • 1 dl ricotta
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk balsamvinäger, eventuellt

Gör så här

  1. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem. Spara inkråmet. Ställ tomaterna i en ugnssäker form (skär eventuellt av en bit i botten, så de står stadigt).
  2. Hetta upp 2 matskedar olja och fräs löken någon minut. Tillsätt tomatinkråmet, brödsmulorna, örterna, salt och peppar. Stek tills vätskan är borta. Rör ner valnötter, ricottaost och vinäger.
  3. Fördela blandningen i tomaterna och sätt på locken. Ringla över 3 matskedar olja och strö på ströbrödet, häll eventuellt över balsamvinäger.
  4. Gratinera i ugnen 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Italiensk guacamole

(2)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 tomater
  • 0.5 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 1.5 dl smulat mjukt bröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g grovhackade valnötter
  • 1 dl ricotta
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk balsamvinäger, eventuellt

Ricotta- och valnötsfyllda tomater

Betyg (1-5):
3 (3 betyg)

Gröp ur tomaten och fyll den med ricotta, valnötter, vitlök och doftande örtkryddor.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200-225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem. Spara inkråmet. Ställ tomaterna i en ugnssäker form (skär eventuellt av en bit i botten, så de står stadigt).
  2. Hetta upp 2 matskedar olja och fräs löken någon minut. Tillsätt tomatinkråmet, brödsmulorna, örterna, salt och peppar. Stek tills vätskan är borta. Rör ner valnötter, ricottaost och vinäger.
  3. Fördela blandningen i tomaterna och sätt på locken. Ringla över 3 matskedar olja och strö på ströbrödet, häll eventuellt över balsamvinäger.
  4. Gratinera i ugnen 20-25 minuter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Filodegsknyten med västerbottensost

(0)

Gurkrulle med asiatisk skagen

(2)

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

(19)

Italiensk guacamole

(2)

Chèvregratinerade kronärtskocksbottnar

(10)

Annikas sommardipp med grillat pitabröd

(13)

Quesadillas med avokadoröra

(2)

Laxsashimi med sesamfrön

(24)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies