Ricotta- och valnötsfyllda tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gröp ur tomaten och fyll den med ricotta, valnötter, vitlök och doftande örtkryddor.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 tomater
  • 0.5 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 1.5 dl smulat mjukt bröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g grovhackade valnötter
  • 1 dl ricotta
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk balsamvinäger, eventuellt

Gör så här

  1. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem. Spara inkråmet. Ställ tomaterna i en ugnssäker form (skär eventuellt av en bit i botten, så de står stadigt).
  2. Hetta upp 2 matskedar olja och fräs löken någon minut. Tillsätt tomatinkråmet, brödsmulorna, örterna, salt och peppar. Stek tills vätskan är borta. Rör ner valnötter, ricottaost och vinäger.
  3. Fördela blandningen i tomaterna och sätt på locken. Ringla över 3 matskedar olja och strö på ströbrödet, häll eventuellt över balsamvinäger.
  4. Gratinera i ugnen 20-25 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 8 tomater
  • 0.5 hackad gul lök
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 5 msk olivolja
  • 1.5 dl smulat mjukt bröd
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 tsk flingsalt
  • 70 g grovhackade valnötter
  • 1 dl ricotta
  • 2 tsk vit balsamvinäger
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk balsamvinäger, eventuellt

Ricotta- och valnötsfyllda tomater

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Gröp ur tomaten och fyll den med ricotta, valnötter, vitlök och doftande örtkryddor.

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:200º-225º
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem. Spara inkråmet. Ställ tomaterna i en ugnssäker form (skär eventuellt av en bit i botten, så de står stadigt).
  2. Hetta upp 2 matskedar olja och fräs löken någon minut. Tillsätt tomatinkråmet, brödsmulorna, örterna, salt och peppar. Stek tills vätskan är borta. Rör ner valnötter, ricottaost och vinäger.
  3. Fördela blandningen i tomaterna och sätt på locken. Ringla över 3 matskedar olja och strö på ströbrödet, häll eventuellt över balsamvinäger.
  4. Gratinera i ugnen 20-25 minuter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Yoghurtsås med mynta

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Italiensk guacamole

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Grönsaker med rostad vitlöksdipp

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Ljummen primörsallad med brynt smör och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Rensteksröra med fänkål och persilja

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Semi-torkade tomater med basilika, hårdost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Tortillasnibbar

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Fritto misto (friterad blomkål)

Betyg
Betyg
(7)