Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

En god och lättlagad efterrätt med smak av glögg, kanel och nötter.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 2.5 dl risgrynsgröt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl torkad frukt ex tranbär, aprikoser och fikon
  • 1 dl glögg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • Topping
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl hackade nötter

Gör så här

  1. Blanda gröt, yoghurt och vaniljsocker.
  2. Hacka de torkade frukterna och lägg dem med resten av ingredienserna till kompotten i en kastrull. Koka cirka 10 minuter och plocka ur kanelstången.
  3. Varva gröt och kompott i portionsglas, toppa med nötter och kanel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



L Irene

2019-09-30

Hihi....topping hackat nötkött ....kan väl inte va rätt?

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mangobowl med kokos

(7)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 2.5 dl risgrynsgröt
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl torkad frukt ex tranbär, aprikoser och fikon
  • 1 dl glögg
  • 0.5 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • Topping
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl hackade nötter

Rice'n'yoghurt med kompott på torkad frukt

Betyg (1-5):
2.9 (10 betyg)

En god och lättlagad efterrätt med smak av glögg, kanel och nötter.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda gröt, yoghurt och vaniljsocker.
  2. Hacka de torkade frukterna och lägg dem med resten av ingredienserna till kompotten i en kastrull. Koka cirka 10 minuter och plocka ur kanelstången.
  3. Varva gröt och kompott i portionsglas, toppa med nötter och kanel.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



L Irene

2019-09-30

Hihi....topping hackat nötkött ....kan väl inte va rätt?

Liknande recept

Ris á la Malta med apelsin och krossade pepparkakor

(21)

Ris à la Malta med björnbärscoulis

(28)

Yoghurtdessert med apelsin och mynta

(21)

Saffransvåfflor med hallon och grädde

(1)

Yoghurtdessert med mango och kardemumma

(54)

Våfflor med blåbärsyoghurt

(5)

Mangobowl med kokos

(7)

Gotländsk saffranspannkaka

(33)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies