
Revbensspjäll med lingonglaze
Prova att göra revbensspjäll med en ny smarrig smak.
- 900 g tjocka revbensspjäll
- 1 gul lök i klyftor
- 3 lagerblad
- 10 kryddnejlikor
- 0.5 tsk vitpepparkorn
- 1 julöl, 500 ml
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
- Lingonglaze:
- 2 dl frysta lingon + 1 dl till garnering
- 1 dl mörk sirap
- 1 finhackad röd chili
- 2 msk riven färsk ingefära
Gör så här
- Salta revbensspjället och lägg i en kastrull med gul lök och kryddor. Häll på öl och vatten och låt sjuda under lock ca 2 tim. Sila spadet ner i en annan kastrull (till rödkålen) och lägg köttet i en ugnssäker form.
- Koka ihop lingon, sirap, chili och ingefära till en glaze ca 8 min. Täck köttet med glazen och griljera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd ribbsen någon gång under tiden. Garnera med lingon.
Liknande recept
Revbensspjäll med lingonglaze
Prova att göra revbensspjäll med en ny smarrig smak.
Gör så här
- Salta revbensspjället och lägg i en kastrull med gul lök och kryddor. Häll på öl och vatten och låt sjuda under lock ca 2 tim. Sila spadet ner i en annan kastrull (till rödkålen) och lägg köttet i en ugnssäker form.
- Koka ihop lingon, sirap, chili och ingefära till en glaze ca 8 min. Täck köttet med glazen och griljera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd ribbsen någon gång under tiden. Garnera med lingon.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2014-12-09
Jag tål tyvärr inte kryddnejlika. Har ni några förslag på vad man kan ta istället? Kryddpeppar och kanelstång kanske?
2014-12-08
Åh, så gott det låter ! *dreglar* Det får bli dessa revben istället för skinka på Julafton !
2014-11-18
Bara att jag läst receptet så rinner snålvattnet i munnen, så imorgon kommer jag att köpa tjocka spjäll och laga en god middag. MUMS
2014-11-18
Detta recept på smarriga revben låter oxå gott - tycker MU
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Eva-Greta
2014-12-09
Jag tål tyvärr inte kryddnejlika. Har ni några förslag på vad man kan ta istället? Kryddpeppar och kanelstång kanske?
Mia K
2014-12-08
Åh, så gott det låter ! *dreglar* Det får bli dessa revben istället för skinka på Julafton !
Ingrid Christiansson
2014-11-18
Bara att jag läst receptet så rinner snålvattnet i munnen, så imorgon kommer jag att köpa tjocka spjäll och laga en god middag. MUMS
B Lunda
2014-11-18
Detta recept på smarriga revben låter oxå gott - tycker MU