För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Revbensspjäll med lingonglaze

Betyg (1-5):
2.4 (35 betyg)

Prova att göra revbensspjäll med en ny smarrig smak.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök i klyftor
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddnejlikor
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 1 julöl, 500 ml
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Lingonglaze:
  • 2 dl frysta lingon + 1 dl till garnering
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk riven färsk ingefära

Gör så här

  1. Salta revbensspjället och lägg i en kastrull med gul lök och kryddor. Häll på öl och vatten och låt sjuda under lock ca 2 tim. Sila spadet ner i en annan kastrull (till rödkålen) och lägg köttet i en ugnssäker form.
  2. Koka ihop lingon, sirap, chili och ingefära till en glaze ca 8 min. Täck köttet med glazen och griljera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd ribbsen någon gång under tiden. Garnera med lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Greta

2014-12-09

Jag tål tyvärr inte kryddnejlika. Har ni några förslag på vad man kan ta istället? Kryddpeppar och kanelstång kanske?

Mia K

2014-12-08

Åh, så gott det låter ! *dreglar* Det får bli dessa revben istället för skinka på Julafton !

Ingrid Christiansson

2014-11-18

Bara att jag läst receptet så rinner snålvattnet i munnen, så imorgon kommer jag att köpa tjocka spjäll och laga en god middag. MUMS

B Lunda

2014-11-18

Detta recept på smarriga revben låter oxå gott - tycker MU

Liknande recept

Sommarsallad med grillad lammrostbiff

(22)

Glödhoppor

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 900 g tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök i klyftor
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddnejlikor
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 1 julöl, 500 ml
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Lingonglaze:
  • 2 dl frysta lingon + 1 dl till garnering
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk riven färsk ingefära

Revbensspjäll med lingonglaze

Betyg (1-5):
2.4 (35 betyg)

Prova att göra revbensspjäll med en ny smarrig smak.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta revbensspjället och lägg i en kastrull med gul lök och kryddor. Häll på öl och vatten och låt sjuda under lock ca 2 tim. Sila spadet ner i en annan kastrull (till rödkålen) och lägg köttet i en ugnssäker form.
  2. Koka ihop lingon, sirap, chili och ingefära till en glaze ca 8 min. Täck köttet med glazen och griljera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd ribbsen någon gång under tiden. Garnera med lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Greta

2014-12-09

Jag tål tyvärr inte kryddnejlika. Har ni några förslag på vad man kan ta istället? Kryddpeppar och kanelstång kanske?

Mia K

2014-12-08

Åh, så gott det låter ! *dreglar* Det får bli dessa revben istället för skinka på Julafton !

Ingrid Christiansson

2014-11-18

Bara att jag läst receptet så rinner snålvattnet i munnen, så imorgon kommer jag att köpa tjocka spjäll och laga en god middag. MUMS

B Lunda

2014-11-18

Detta recept på smarriga revben låter oxå gott - tycker MU

Liknande recept

Sommarsallad med grillad lammrostbiff

(22)

Glödhoppor

(11)