Revbensspjäll med lingonglaze

Betyg (1-5):
2.4 (35 betyg)

Prova att göra revbensspjäll med en ny smarrig smak.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 900 g tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök i klyftor
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddnejlikor
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 1 julöl, 500 ml
  • 3 dl vatten
  • Lingonglaze:
  • 2 dl frysta lingon + 1 dl till garnering
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk riven färsk ingefära

Gör så här

  1. Salta revbensspjället och lägg i en kastrull med gul lök och kryddor. Häll på öl och vatten och låt sjuda under lock ca 2 tim. Sila spadet ner i en annan kastrull (till rödkålen) och lägg köttet i en ugnssäker form.
  2. Koka ihop lingon, sirap, chili och ingefära till en glaze ca 8 min. Täck köttet med glazen och griljera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd ribbsen någon gång under tiden. Garnera med lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Greta

2014-12-09

Jag tål tyvärr inte kryddnejlika. Har ni några förslag på vad man kan ta istället? Kryddpeppar och kanelstång kanske?

Mia K

2014-12-08

Åh, så gott det låter ! *dreglar* Det får bli dessa revben istället för skinka på Julafton !

Ingrid Christiansson

2014-11-18

Bara att jag läst receptet så rinner snålvattnet i munnen, så imorgon kommer jag att köpa tjocka spjäll och laga en god middag. MUMS

B Lunda

2014-11-18

Detta recept på smarriga revben låter oxå gott - tycker MU

Liknande recept

Glödhoppor

(11)

Sommarsallad med grillad lammrostbiff

(22)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 900 g tjocka revbensspjäll
  • 1 gul lök i klyftor
  • 3 lagerblad
  • 10 kryddnejlikor
  • 0.5 tsk vitpepparkorn
  • 1 julöl, 500 ml
  • 3 dl vatten
  • Lingonglaze:
  • 2 dl frysta lingon + 1 dl till garnering
  • 1 dl mörk sirap
  • 1 finhackad röd chili
  • 2 msk riven färsk ingefära

Revbensspjäll med lingonglaze

Betyg (1-5):
2.4 (35 betyg)

Prova att göra revbensspjäll med en ny smarrig smak.

Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta revbensspjället och lägg i en kastrull med gul lök och kryddor. Häll på öl och vatten och låt sjuda under lock ca 2 tim. Sila spadet ner i en annan kastrull (till rödkålen) och lägg köttet i en ugnssäker form.
  2. Koka ihop lingon, sirap, chili och ingefära till en glaze ca 8 min. Täck köttet med glazen och griljera mitt i ugnen ca 15 min. Vänd ribbsen någon gång under tiden. Garnera med lingon.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Eva-Greta

2014-12-09

Jag tål tyvärr inte kryddnejlika. Har ni några förslag på vad man kan ta istället? Kryddpeppar och kanelstång kanske?

Mia K

2014-12-08

Åh, så gott det låter ! *dreglar* Det får bli dessa revben istället för skinka på Julafton !

Ingrid Christiansson

2014-11-18

Bara att jag läst receptet så rinner snålvattnet i munnen, så imorgon kommer jag att köpa tjocka spjäll och laga en god middag. MUMS

B Lunda

2014-11-18

Detta recept på smarriga revben låter oxå gott - tycker MU

Liknande recept

Glödhoppor

(11)

Sommarsallad med grillad lammrostbiff

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies