Revbensspjäll i ugn

Betyg (1-5):
3.19 (70 betyg)

Vackra och knapriga revbensspjäll i god kryddblandning med smak av ingefära, apelsin och honung. Sköter sig själv i ugnen – långlagat fast lättlagat!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (7)
  • 1.2 kg tjockskuret revbensspjäll
  • Kryddblandning:
  • 1.5 msk olja, eller smält margarin
  • 1 msk soja
  • 2 krm peppar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 apelsiner, rivet skal

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form. Rör samman kryddblandningen (riv bara det orange på apelsinskalet). Pensla blandningen på revbensspjällen och sätt in fatet i mitten av ugnen.
  2. Vänd och pensla köttet efter ca 30 min. Stek ytterligare ca 1 tim. När benen kan lossas från köttet är det färdigt. Ta ut formen och ta upp köttet. Skär revbensspjället i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela Marianne

2017-08-10

Såååå underbart GOTT 😍

Evalott K.c.

2016-12-09

Vilken ugnsvärme

Ninna/webbredaktionen

2011-12-19

Det går bra med olivolja eller någon annan naturell olja som solros eller rapsolja.

Mårtensson

2011-12-15

Undrar bara när det står olja? Vilken slags olja används? Likadant med peppar, svart eller vitpeppar? Önskar gärna svar. Tack på förhand

Liknande recept

Kryddiga honungsribs

(17)

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

(185)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Lammfärsspett med mangosalsa

(9)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Tacos al pastor

(9)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 1.2 kg tjockskuret revbensspjäll
  • Kryddblandning:
  • 1.5 msk olja, eller smält margarin
  • 1 msk soja
  • 2 krm peppar
  • 1 msk riven färsk ingefära
  • 1 msk honung
  • 2 apelsiner, rivet skal

Revbensspjäll i ugn

Betyg (1-5):
3.19 (70 betyg)

Vackra och knapriga revbensspjäll i god kryddblandning med smak av ingefära, apelsin och honung. Sköter sig själv i ugnen – långlagat fast lättlagat!

Tillagningstid: 2 timmar
Ugnstemperatur:175º
5 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg revbensspjällen i en ugnssäker form. Rör samman kryddblandningen (riv bara det orange på apelsinskalet). Pensla blandningen på revbensspjällen och sätt in fatet i mitten av ugnen.
  2. Vänd och pensla köttet efter ca 30 min. Stek ytterligare ca 1 tim. När benen kan lossas från köttet är det färdigt. Ta ut formen och ta upp köttet. Skär revbensspjället i bitar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ingela Marianne

2017-08-10

Såååå underbart GOTT 😍

Evalott K.c.

2016-12-09

Vilken ugnsvärme

Ninna/webbredaktionen

2011-12-19

Det går bra med olivolja eller någon annan naturell olja som solros eller rapsolja.

Mårtensson

2011-12-15

Undrar bara när det står olja? Vilken slags olja används? Likadant med peppar, svart eller vitpeppar? Önskar gärna svar. Tack på förhand

Liknande recept

Kryddiga honungsribs

(17)

Grillad fläskytterfilé med lime- och honungsglaze

(185)

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Biffsallad med melon och fetaost

(21)

Lammfärsspett med mangosalsa

(9)

Grillad karré på surdegsbröd med chutney på nektariner och jalapeño

(6)

Tacos al pastor

(9)

Fläskkotletter med sallad på stekta päron och ost

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies