Resträddarpizza på rotfruktsbotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Gör pizzabotten på rivna rotfrukter och toppa med det du har i kylen. Supergott!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g riven ost, präst eller annan lagrad ost
  • 20 tunna skivor rökt skinka eller kalkon
  • 4 ägg
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • oregano, torkad
  • flingsalt och svartpeppar
  • Pizzabotten
  • 200 g riven morot, eller annan rotfrukt
  • 200 g riven palsternacka, eller annan rotfrukt
  • 200 g riven rotselleri, eller annan rotfrukt
  • 3 ägg
  • 75 g riven ost
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pizzabotten: Blanda rotfrukter, ägg, ost, fiberhusk och salt. Låt svälla 10 min och tryck sedan ut på en plåt med bakplåtspapper så tunt det går, antingen en stor pizza eller fyra mindre portionspizzor.
  2. Förgrädda mitt i ugnen 10–15 min. Strö ost på pizzabottnen och lägg ut skinkskivorna. Knäck ett ägg ovanpå och toppa med rödlök. Grädda i övre delen av ugnen 5–10 min. Toppa med oregano, flingsalt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kantarellomelett

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vesuvio-pizza

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g riven ost, präst eller annan lagrad ost
  • 20 tunna skivor rökt skinka eller kalkon
  • 4 ägg
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • oregano, torkad
  • flingsalt och svartpeppar
  • Pizzabotten
  • 200 g riven morot, eller annan rotfrukt
  • 200 g riven palsternacka, eller annan rotfrukt
  • 200 g riven rotselleri, eller annan rotfrukt
  • 3 ägg
  • 75 g riven ost
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt

Resträddarpizza på rotfruktsbotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Gör pizzabotten på rivna rotfrukter och toppa med det du har i kylen. Supergott!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pizzabotten: Blanda rotfrukter, ägg, ost, fiberhusk och salt. Låt svälla 10 min och tryck sedan ut på en plåt med bakplåtspapper så tunt det går, antingen en stor pizza eller fyra mindre portionspizzor.
  2. Förgrädda mitt i ugnen 10–15 min. Strö ost på pizzabottnen och lägg ut skinkskivorna. Knäck ett ägg ovanpå och toppa med rödlök. Grädda i övre delen av ugnen 5–10 min. Toppa med oregano, flingsalt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sillklämmor med potatis och kokt ägg

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Svampburgare med avokadokräm, groddar och picklad rödlök

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Kantarellomelett

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Blomkålspizza med ägg och mozzarella

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Wokade nudlar med stekt ägg

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Plättar med limeyoghurt och morotssylt

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vesuvio-pizza

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(7)