Resträddarpizza på rotfruktsbotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.44 (9 betyg)

Gör pizzabotten på rivna rotfrukter och toppa med det du har i kylen. Supergott!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g riven ost, präst eller annan lagrad ost
  • 20 tunna skivor rökt skinka eller kalkon
  • 4 ägg
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • oregano, torkad
  • flingsalt och svartpeppar
  • Pizzabotten
  • 200 g riven morot, eller annan rotfrukt
  • 200 g riven palsternacka, eller annan rotfrukt
  • 200 g riven rotselleri, eller annan rotfrukt
  • 3 ägg
  • 75 g riven ost
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pizzabotten: Blanda rotfrukter, ägg, ost, fiberhusk och salt. Låt svälla 10 min och tryck sedan ut på en plåt med bakplåtspapper så tunt det går, antingen en stor pizza eller fyra mindre portionspizzor.
  2. Förgrädda mitt i ugnen 10–15 min. Strö ost på pizzabottnen och lägg ut skinkskivorna. Knäck ett ägg ovanpå och toppa med rödlök. Grädda i övre delen av ugnen 5–10 min. Toppa med oregano, flingsalt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Örtomelett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Omelett med avokado- och räksallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fransk omelett med bacon och tomater

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Dubbel levainmacka med stekt ägg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frittata med paprika- och olivsallad

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(26)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g riven ost, präst eller annan lagrad ost
  • 20 tunna skivor rökt skinka eller kalkon
  • 4 ägg
  • 1 rödlök, tunt skivad
  • oregano, torkad
  • flingsalt och svartpeppar
  • Pizzabotten
  • 200 g riven morot, eller annan rotfrukt
  • 200 g riven palsternacka, eller annan rotfrukt
  • 200 g riven rotselleri, eller annan rotfrukt
  • 3 ägg
  • 75 g riven ost
  • 2 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt

Resträddarpizza på rotfruktsbotten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.44 (9 betyg)

Gör pizzabotten på rivna rotfrukter och toppa med det du har i kylen. Supergott!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Pizzabotten: Blanda rotfrukter, ägg, ost, fiberhusk och salt. Låt svälla 10 min och tryck sedan ut på en plåt med bakplåtspapper så tunt det går, antingen en stor pizza eller fyra mindre portionspizzor.
  2. Förgrädda mitt i ugnen 10–15 min. Strö ost på pizzabottnen och lägg ut skinkskivorna. Knäck ett ägg ovanpå och toppa med rödlök. Grädda i övre delen av ugnen 5–10 min. Toppa med oregano, flingsalt och nymalen svartpeppar.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Örtomelett

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Omelett med avokado- och räksallad

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Fransk omelett med bacon och tomater

Betyg
Betyg
(38)
Spara recept

Dubbel levainmacka med stekt ägg

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vegofärspiroger

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Frittata med paprika- och olivsallad

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Stekt råris med grönkål, cashewnötter och ägg

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Zucchinipaj

Betyg
Betyg
(26)