För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Renskavsgryta med lingon

Betyg (1-5):
3.95 (21 betyg)

Samegryta med renskav och skogens röda guld.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 240 g renskav
  • 1 msk smör
  • 2 gula eller röda lökar
  • 2 morötter, i stavar
  • 2 dl vilt- eller kalvbuljong av fond
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk soja
  • 2 små squash, delade på längden och skivade i halvmånar
  • 200 g champinjoner eller annan svamp, i bitar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl lingon, frysta eller färska
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 800 g mandelpotatis, kokt

Gör så här

  1. Stek renskaven i fettet enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner löken och låt den steka med några minuter.
  2. Tillsätt morötter, buljong, vin och soja. Låt små-koka ca 5 minuter. Lägg i squash, champinjoner, och sambal oelek och koka ytterligare några minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar, vänd ner lingonen.Servera med mandelpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2017-03-25

blev gott sist fast jag tog i mjukost , supergott och mos till

Pelle

2015-01-08

Supergott

Susanne Wallin

2013-10-08

Jag har inte lagat detta än, fast vet sedan tidigare att Renskav är väldigt gott! Susanne :- )

Liknande recept

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

Bönköttbullar med gräddsås

(23)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Äggakaka med rårörda lingon

(9)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 240 g renskav
  • 1 msk smör
  • 2 gula eller röda lökar
  • 2 morötter, i stavar
  • 2 dl vilt- eller kalvbuljong av fond
  • 2 dl rött matlagningsvin
  • 1 msk soja
  • 2 små squash, delade på längden och skivade i halvmånar
  • 200 g champinjoner eller annan svamp, i bitar
  • 1 tsk sambal oelek
  • 0.5 tsk peppar
  • 1 dl lingon, frysta eller färska
  • 0.5 tsk salt
  • Tillbehör:
  • 800 g mandelpotatis, kokt

Renskavsgryta med lingon

Betyg (1-5):
3.95 (21 betyg)

Samegryta med renskav och skogens röda guld.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek renskaven i fettet enligt anvisningen på förpackningen. Rör ner löken och låt den steka med några minuter.
  2. Tillsätt morötter, buljong, vin och soja. Låt små-koka ca 5 minuter. Lägg i squash, champinjoner, och sambal oelek och koka ytterligare några minuter.
  3. Smaka av med salt och peppar, vänd ner lingonen.Servera med mandelpotatis.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Stefan

2017-03-25

blev gott sist fast jag tog i mjukost , supergott och mos till

Pelle

2015-01-08

Supergott

Susanne Wallin

2013-10-08

Jag har inte lagat detta än, fast vet sedan tidigare att Renskav är väldigt gott! Susanne :- )

Liknande recept

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

Bönköttbullar med gräddsås

(23)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

Äggakaka med rårörda lingon

(9)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)