För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Regnbåge (Fjordörret) med svensk somrig potatissallad

Betyg (1-5):
3.92 (12 betyg)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g små fina potatisar
  • 100 g sockerärta, finstrimlade
  • 1 knippe rädisa i klyftor
  • 1.5 dl små syltlökar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 2 dl gräddfil
  • Regnbåge:
  • 600 g regnbågslax eller vanlig laxfilé
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk senapsfrön
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • dill till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela ev potatisen och blanda med sockerärter, rädisor, syltlök och gräslök. Varva potatissalladen med gräddfil på ett serveringsfat.
  2. Lägg fisken med skinnsidan ner och krydda med chiliflakes, senapsfrön, fänkålsfrön, salt och citronskal (endast det gula). Grilla på indirekt värme under lock ca 15 min tills fisken har en innertemperatur på 48°. Toppa med dill och servera med potatissalladen.

Tips

Grilla gärna fisken på grillplanka och följ anvisningen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid Hillevi

2016-06-01

Verkligen gott!!!

Britt-Marie

2016-05-22

Helt fantastiskt gott!

Liknande recept

Grönsallad med caesardressing

(1)

Laxburgare med olivmajonnäs

(63)

Krämig ”jansson”

(0)

Laxpaj med crème fraiche och varmrökt lax

(57)

Thaifiskbiffar

(58)

Chili- och ingefärslax med broccoli

(100)

Marinerad böckling

(2)

Rimmad lax med dillstuvad potatis

(40)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 600 g små fina potatisar
  • 100 g sockerärta, finstrimlade
  • 1 knippe rädisa i klyftor
  • 1.5 dl små syltlökar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 2 dl gräddfil
  • Regnbåge:
  • 600 g regnbågslax eller vanlig laxfilé
  • 1.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk senapsfrön
  • 0.5 tsk fänkålsfrön
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • svartpeppar
  • dill till servering

Regnbåge (Fjordörret) med svensk somrig potatissallad

Betyg (1-5):
3.92 (12 betyg)

Tillagningstid: 50 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten och låt svalna. Dela ev potatisen och blanda med sockerärter, rädisor, syltlök och gräslök. Varva potatissalladen med gräddfil på ett serveringsfat.
  2. Lägg fisken med skinnsidan ner och krydda med chiliflakes, senapsfrön, fänkålsfrön, salt och citronskal (endast det gula). Grilla på indirekt värme under lock ca 15 min tills fisken har en innertemperatur på 48°. Toppa med dill och servera med potatissalladen.

Tips

Grilla gärna fisken på grillplanka och följ anvisningen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Astrid Hillevi

2016-06-01

Verkligen gott!!!

Britt-Marie

2016-05-22

Helt fantastiskt gott!

Liknande recept

Grönsallad med caesardressing

(1)

Laxburgare med olivmajonnäs

(63)

Krämig ”jansson”

(0)

Laxpaj med crème fraiche och varmrökt lax

(57)

Thaifiskbiffar

(58)

Chili- och ingefärslax med broccoli

(100)

Marinerad böckling

(2)

Rimmad lax med dillstuvad potatis

(40)