Rawfoodbollar med blåbär och kardemumma
  • Tid 30 min
  • Ugn 100º

Rawfoodbollar med blåbär och kardemumma

0 (0 betyg)

Söta rawfoodbollar med smak av blåbär och kardemumma. Färga kokosflingorna lila med blåbärssaft.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 100º

Ingredienser

16 stycken
  • 140 g torkade blåbär
  • 2 dl russin
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl skalade mandlar
  • 2 msk kokosolja
  • 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
Att rulla i:
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl koncentrerad blåbärssaft
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg 1 dl kokosflingor i blåbärssaften och låt dra ca 10 min. Fördela på en plåt med bakplåtspapper och låt torka i ugn ca 15 min.

  2. 2

    Mixa ingredienserna till rawfoodbollarna i en matberedare monterad med kniv, till en deg. Forma till bollar och rulla i de färgade kokosflingorna.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Är blåbären väldigt torra kan de blötläggas i varmt vatten ca 10 min.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar