Rawbiff på rödbeta med palsternackspommes

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.88 (8 betyg)

Spännande vegetarisk råbiff gjord på rödbeta, morot och avokado, smaksatt med klassiska smaker som dijonsenap, kapris och lök.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 200 g färska rödbetor
  • 300 g morot
  • 125 g fryst avokado, tinad
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl små kapris, grovhackad
  • 0.5 liten rödlök, grovriven
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 äggulor, till servering
  • Palsternackspommes
  • 500 g palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Tvätta eller skala palsternackorna och skär dem i stavar. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen tills de har fin färg, ca 25 min.
  2. Skala och riv rödbetor och morötter fint. Mosa avokadon och finhacka pumpakärnorna. Blanda ihop rotsaker och avokado med pumpakärnor och grovhackad kapris. Smaka av med lök och senap.
  3. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar. Forma smeten till 4 puckar och lägg på tallrikar. Toppa med äggula och gärna extra svartpeppar. Servera med palsternackspommes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(151)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 200 g färska rödbetor
  • 300 g morot
  • 125 g fryst avokado, tinad
  • 0.5 dl pumpakärnor
  • 0.5 dl små kapris, grovhackad
  • 0.5 liten rödlök, grovriven
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 äggulor, till servering
  • Palsternackspommes
  • 500 g palsternackor
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt

Rawbiff på rödbeta med palsternackspommes

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.88 (8 betyg)

Spännande vegetarisk råbiff gjord på rödbeta, morot och avokado, smaksatt med klassiska smaker som dijonsenap, kapris och lök.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tvätta eller skala palsternackorna och skär dem i stavar. Vänd runt med olja på en plåt med bakplåtspapper och salta. Rosta mitt i ugnen tills de har fin färg, ca 25 min.
  2. Skala och riv rödbetor och morötter fint. Mosa avokadon och finhacka pumpakärnorna. Blanda ihop rotsaker och avokado med pumpakärnor och grovhackad kapris. Smaka av med lök och senap.
  3. Krydda med salt och rikligt med nymalen svartpeppar. Forma smeten till 4 puckar och lägg på tallrikar. Toppa med äggula och gärna extra svartpeppar. Servera med palsternackspommes.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(68)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(54)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(151)
Spara recept

Borsjtj med kryddig korv

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)