Rau xeo chay

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Tofuwok med Asiens bästa smaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 125 g tofu, skuren i 1 cm bitar
  • 1 msk olja
  • 3 finhackade stjälkar citrongräs
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 fint skivad purjolök (helst den vita delen)
  • 1 fint skivad salladskål
  • 150 g färsk svamp, t ex ostronskivling eller shitake, delade i bitar
  • 125 g sockerärtor
  • 70 g vattenkrasse
  • 6 minimajs
  • 1 tunt skivad röd chili
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 krm peppar
  • 0.5 krm salt

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok och lägg i tofukuberna. Stek tills de är gyllene på alla sidor, ta sedan upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Häll ur all olja förutom 1 msk ur woken och hetta upp den igen. Lägg i citrongräs, vitlök, purjo och stek i ca 1 minut. Lägg sedan i resten av grönsakerna och svampen, lite i taget och rör hela tiden. Tillsätt buljong, soja, socker och fisksås, rör om och täck woken. Låt steka på medelvärme cirka 6 minuter, rör om då och då. Blanda ner den stekta tofun, salta och peppra. Servera rätten tillsammans med jasminris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Öppen svampomelett

(6)

Helstekt abborre med kantareller

(12)

Pasta med krämig ädelostsås och svamp

(13)

Ljummen höstsallad

(2)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Risoni med svamp och parmesan

(23)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Risotto med karljohansvamp

(5)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 125 g tofu, skuren i 1 cm bitar
  • 1 msk olja
  • 3 finhackade stjälkar citrongräs
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 fint skivad purjolök (helst den vita delen)
  • 1 fint skivad salladskål
  • 150 g färsk svamp, t ex ostronskivling eller shitake, delade i bitar
  • 125 g sockerärtor
  • 70 g vattenkrasse
  • 6 minimajs
  • 1 tunt skivad röd chili
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 krm peppar
  • 0.5 krm salt

Rau xeo chay

Betyg (1-5):
4.33 (3 betyg)

Tofuwok med Asiens bästa smaker.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wok och lägg i tofukuberna. Stek tills de är gyllene på alla sidor, ta sedan upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Häll ur all olja förutom 1 msk ur woken och hetta upp den igen. Lägg i citrongräs, vitlök, purjo och stek i ca 1 minut. Lägg sedan i resten av grönsakerna och svampen, lite i taget och rör hela tiden. Tillsätt buljong, soja, socker och fisksås, rör om och täck woken. Låt steka på medelvärme cirka 6 minuter, rör om då och då. Blanda ner den stekta tofun, salta och peppra. Servera rätten tillsammans med jasminris.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Öppen svampomelett

(6)

Helstekt abborre med kantareller

(12)

Pasta med krämig ädelostsås och svamp

(13)

Ljummen höstsallad

(2)

Pasta med kantareller, spenat och färska örter

(9)

Risoni med svamp och parmesan

(23)

Portabello- och aubergineburgare

(2)

Risotto med karljohansvamp

(5)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies